Vondeltuin

over dit project
Terug naar
projecten
Vondeltuin

Circulair horecapaviljoen

  • Type werk Nieuwbouw horecapaviljoen
  • Rol van De Nijs Uitvoerend
  • Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
  • Architect DOOR Architecten
  • Status Gerealiseerd
  • Locatie Vondelpark Amsterdam

In het Vondelpark Amsterdam is De Nijs Castricum op 1 november 2019 gestart met het circulaire project Vondeltuin. Een horecapaviljoen waarbij er zoveel mogelijk circulair gebouwd gaat worden. Het bouwteam bestaat uit naast De Nijs uit ingenieursbureau Cauberg Huygen, constructeur Van Rossum, Smartland landschapsarchitecten en OMRT digitale ingenieurs. De nieuwe Vondeltuin is de verbinding tussen het Werkmanshuisje (in Indonesische Batak-stijl) en de rest van het Vondelpark (Engelse landschapsstijl).

Vondeltuin

Hergebruik materialen

Bij dit project is zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Bij het ontmantelen van het KMPG gebouw in Amstelveen waren genoeg bruikbare materialen voorradig zoals kabelgoten, toiletten en wasbakken, de groepenkasten, het schakelmateriaal voor de verlichting en de contactdozen. Het terras bestaat uit stenen uit het oorspronkelijke terras aangevuld met stenen uit depot van de Amsterdamse werf en de vlonders zijn gemaakt van bomen uit de stad. De plint is gemaakt van oude trottoirbanden uit het Amstelpark. De dakleien zijn gemaakt van oude watercypressen uit Amsterdam. De aluminium kozijnen zijn voor 80% van gebruikt materiaal. Ook in de binnenkant van het gebouw is veel gewerkt met gebruikt hout. Zo komt het hout van de vloer uit een oude gymzaal. De houten spantconstructie bestaat uit Douglas hout, afkomstig uit de Veluwe. De betonnen fundering bestaat voor een groot deel uit hergebruikte grondstoffen. De staalconstructie is wel van nieuw staal maar demonteerbaar dus herbruikbaar.

Vondeltuin

Het gebouw is gasvrij geworden. Voor het grootste deel is cellulose-isolatie gebruikt, met name gemaakt van oude kranten.

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info