Tramremise De Hallen

over dit project
Terug naar
projecten
Tramremise De Hallen

Tramremise De Hallen

  • Werk De Hallen
  • Type werk renovatie Tramremise De Hallen
  • Rol van De Nijs Uitvoerend ism Strukton
  • Opdrachtgever Stichting TROM
  • Architect Architectenbureau J. van Stigt
  • Status Gerealiseerd
Tramremise De Hallen

Rijksmonument

Het Rijksmonument de oude tramremise werd omgetoverd tot een centrum voor cultuur, media, mode en ambachten.

De Tramremise en werkplaatsen waren vroeger het werkend hart van de wijk en De Hallen zijn dat op een moderne wijze opnieuw, maar dan heel toegankelijk en als publiekdomein en verblijfsgebied. De Passage loopt van de Bilderdijkkade tot de Ten Katemarkt en heeft bij de bibliotheek haar voorplein buiten en binnen, waar de kruising is met de Tollenstraat naar het Bellamyplein.

 

 

Tramremise De Hallen

Het sociale, culturele en werkende centrum van West.

De Passage is de huiskamer van de buurt geworden; maar er is meer. Hal 3 is geheel toegankelijk; aansluitend aan de Passage als foyer van het filmtheater en de tv-studio’s, maar ook als lounge en ontmoetingscentrum en met het restaurantdeel aan het Bellamyplein met terras.

Ook bij het hotel is een eigen publiek terras. Door de inrit naar de zijde van de Tollenstraat te plaatsen wordt het grote plein en het voorgebied bij de Hallen een autovrij verblijfsgebied.

De hotelfunctie (en de bibliotheek) zorgt ook bij avondgebruik voor licht achter deze nieuwe gevel en daarmee voor de sociale controle. Door de 3 assen en de meer dan 60% openbare functies met diverse terrassen, worden De Hallen meer een publiek domein.

De bouwcombinatie heeft samen met de Gemeente Amsterdam een aantal convenanten getekend over Social Return. De twee belangrijkste thema’s zijn duurzaamheid van het hergebruikproject en het scheppen van werkgelegenheid  en leerwerktrajecten voor jongeren en herintreders.

Diverse onderdelen van de verbouw zijn volgens een LEAN-planning uitgevoerd.

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info