Pontsteiger/ Kistdamgarage

over dit project
Terug naar
projecten
Pontsteiger/ Kistdamgarage

Uitzicht op het IJ

  • Type werk Nieuwbouw woongebouw 450 huur- en koopwoningen en parkeergarage
  • Rol van De Nijs Ontwikkeld en uitvoerend ism Dura Vermeer
  • Opdrachtgever Amsterdam Arche v.o.f. Kistdamgarage: Gemeente Amsterdam
  • Architect Architectenbureau Arons en Gelauff, Amsterdam, Kistdamgarage: Arons en Gelauff Architecten, ZJA Zwarts & Jansma Architecten
  • Status Gerealiseerd
  • Locatie Houthaven Amsterdam

Het markante pand werd gebouwd door de combinatie Dura Vermeer en De Nijs  op de kop van de Pontsteiger, waarvandaan de pont naar Amsterdam Noord vertrekt. In de eigentijdse stadspoort zijn in totaal ongeveer 450 huur- en koopwoningen en verschillende openbaar toegankelijke voorzieningen gerealiseerd Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund is de belegger van 252 vrije sector huurwoningen. Het ontwerp van het gebouw, in de vorm van een poort, is van architectenbureau Arons en Gelauff.

Pontsteiger/ Kistdamgarage

Centraal gelegen in de levendige Houthaven buurt, direct aan het water. Time lapse making of

Pontsteiger/ Kistdamgarage

Kistdamgarage

In opdracht van Gemeente Amsterdam heeft de combinatie Dura Vermeer – De Nijs de Pontsteigergarage gebouwd. De Pontsteigergarage is een ondergrondse parkeervoorziening verdeeld over 2 parkeerlagen.

De openbare garage biedt ruimte aan circa 275 auto’s. Dit betekent meer parkeervoorzieningen voor de buurt én op straat meer ruimte voor groen, voetgangers en fietsers. Het is een uniek project binnen Amsterdam.

De wanden van de parkeergarage moeten het water van het IJ, de grond aan de zijde van de Tasmanstraat en de functionaliteit van de primaire waterkering kunnen borgen. De inrichting van het maaiveld heeft een nieuwe, frisse uitstraling. Er zijn bovengrondse transparante trappenhuizen gerealiseerd.

De steigers aan de oostzijde bieden ruimte aan circa 11 charterschepen. Ook landen er twee veerponten aan. De steigers aan de westzijde bieden ruimte aan vier woonboten.

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info