Nationaal Holocaust museum

over dit project
Terug naar
projecten
Nationaal Holocaust museum

Nationaal Holocaust museum

  • Type werk Verbouw Hervormde Kweekschool en Hollandsche Schouwburg tot Nationaal Holocaust Museum te Amsterdam
  • Rol van De Nijs Uitvoerend
  • Opdrachtgever Stichting Hollandse Schouwburg
  • Architect Architectenbureau Office Winhov
  • Status In uitvoering
  • Locatie Plantage Middenlaan Amsterdam
Nationaal Holocaust museum

Voor het verbouwen en transformeren van de Hollandsche Schouwburg en voormalig Hervormde Kweekschool tot het Nationale Holocaust Museum heeft De Nijs de opdracht ontvangen om deel te nemen in het bouwteam voor de uitwerking van de plannen en het realiseren ervan.

Een ingrijpende verbouwing en renovatie zullen de huidige twee locaties van het museum, de Hollandsche Schouwburg en de Hervormde Kweekschool tot een Nationaal Holocaust Museum maken.

 

De Hollandsche Schouwburg uit 1891 aan de Plantage Middenlaan 24 zal een restauratie en herindeling ondergaan en de voormalig Hervormde Kweekschool uit 1888 gelegen aan de Plantage Middenlaan 27 zal verbouwd worden. De Hollandse Schouwburg is een rijksmonument waarin ook het herdenkingsmonument staat waar jaarlijks op 4 mei herdenkingen worden gehouden. De voormalig Hervormde Kweekschool zal naar zijn oorspronkelijke architectuur hersteld worden, verbouwd en uitgebreid met een tijdelijke tentoonstellingsruimte en auditorium

 

Het Nationaal Holocaust Museum, onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier, is het eerste en enige museum dat de complete geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland vertelt. Beide gebouwen hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de deportaties in de tweede wereldoorlog. Vanuit beide gebouwen zijn door het verzet mensen en kinderen gered.

beeldmateriaal: Opera Amsterdam en Studio Louter, Nationaal Holocaustmuseum

Artikel Stedenbouw 

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info