MO*town – Kavel O

over dit project
Terug naar
projecten
MO*town – Kavel O

MO*town – Kavel O

  • Type werk Nieuwbouw ca. 160 appartementen – track 6,8 en track 9
  • Rol van De Nijs Uitvoerend
  • Opdrachtgever BPD
  • Architect Urban Echoes en de Zwarte Hond
  • Status In uitvoering
  • Locatie Amsterdam Sloterdijk
  • Website www.nieuwbouw-motown.nl

Het project Kavel O ligt nabij station Amsterdam Sloterdijk en maakt onderdeel uit van het totaalproject MO*town dat uit 6 bouwprojecten bestaat, zgn. Tracks. De Nijs realiseert hier 3 projecten van.

MO*town – Kavel O

De MO van MO*town staat voor MedeOpdrachtgeverschap. Dit houdt in dat de toekomstige bewoners mee mogen denken als het gaat om individuele woonwensen als de grootte en indeling van de appartementen en over collectieve zaken zoals de uitstraling van het gebouw, de entree, de gezamenlijke ruimtes en het energie concept. 

De 3 projecten met in totaal 160 koopappartementen zijn door verschillende architectenbureaus ontworpen en hebben zodoende hun eigen identiteit, maar kennen wel dezelfde uitgangspunten als een commerciële plint op begane grondniveau en kenmerken als groen en duurzaamheid.  

Track 6 is een ontwerp van Urban Echoes, een driehoekig gebouw bestaande uit 6 bouwlagen. De gevel bestaat uit een bijzondere groene gevelsteen met een grote ronde poort dat toegang biedt tot een binnentuin. De gemeenschappelijke terrassen zijn voorzien van veel groen en planten. De verkoop van deze appartementen is in april gestart en zijn zo goed als uitverkocht.

Track 8 is ontworpen door De Zwarte Hond, een zeer uniek gebouw van 11 bouwlagen met een zwarte metselwerk gevel. Het gebouw verloopt naar 3 torens welke onderling verbonden worden door galerijen en loopbruggen. Vanwege het beperkte dakoppervlak worden de Franse balkons voorzien van PV-panelen. Bijna alle niveaus van dit gebouw worden voorzien van groen. 

In oktober zal gestart worden met de (voorbereidende) werkzaamheden ten behoeve van de ondergrondse parkeergarage, gelegen onder Track 6 en 8. Bewoners kunnen hier hun fietsen stallen of gebruik maken van een zestal deelauto’s. De overige 23 parkeerplaatsen zijn toebedeeld aan de VvE. In de parkeergarage bevindt zich een groot waterbassin a 260m3 waarin het regenwater wordt opgevangen om dit te gebruiken om het vele groen van water te voorzien.

Track 9 is herontwikkeld. De bouw hiervan zal starten zodra de parkeergarage gereed is.  

 

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info