Kubus Katrijp

over dit project
Terug naar
projecten
Kubus Katrijp

Kubus Katrijp

  • Werk Kubus Katrijp - Qube Noord
  • Type werk Nieuwbouw woningen
  • Rol van De Nijs Uitvoerend/ ontwikkelend
  • Opdrachtgever Stadgenoot
  • Architect Moke architecten
  • Status In voorbereiding
  • Locatie Waterlandplein buurt Amsterdam

Het project bestaat uit twee projectdelen. Projectdeel één wordt voorzien van 152 huurwoningen voor Stadgenoot. De doelgroepen zijn divers: starters, kleine en grote gezinnen, ouderen en kwetsbare personen. Tijdens de tenderfase zat dit projectdeel in de Voorlopige Ontwerp fase.
Naast het deel van Stadgenoot realiseren we ook 105 koopwoningen voor de particuliere koopmarkt. Bij dit type woningen zijn de doelgroepen wederom divers. We richten ons op starters, zo beschikt het ontwerp over enkele studio’s, maar wij houden ook rekening met grote gezinnen, door bijvoorbeeld ruime vier-kamerappartementen te realiseren.

De Kubus Katrijplocatie bevindt zich tussen het Waterlandplein (hoogbouw) en diverse naoorlogse wijken (L-vormige blokken van circa 4 lagen hoog). Het stedenbouwkundige ontwerp anticipeert naadloos op deze omgeving. Dit komt doordat de bouwcontouren de hakenbouw van de omliggende buurt volgt en tegelijkertijd sluiten de drie torens van de Kubus Katrijplocatie aan bij de hoogbouw van de Waterlandpleinbuurt. De hoogste toren wordt gepositioneerd tegen het Waterlandplein aan. Deze toren wordt zestien lagen hoog. De bovenste lagen van de torens worden voorzien van een zogeheten “kroon”. Dit is één van de eyecatchers van het project. Met de kroon bedoelen we dat de balkons van de woningen verdiepingsbreed worden uitgevoerd.

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info