Jeruzalem blok G, H en N

over dit project
Terug naar
projecten
Jeruzalem blok G, H en N

Jeruzalem blok G, H en N

  • Type werk Nieuwbouw woningen
  • Rol van De Nijs Ontwikkelend en uitvoerend
  • Opdrachtgever M.J. de Nijs Project III B.V.
  • Architect Heren 5 Architecten, Studioninedots
  • Status Gerealiseerd
  • Locatie Lorentzlaan, Pasteurstraat Amsterdam
Jeruzalem blok G, H en N

Vernieuwingsplan Watergraafsmeer

In Park Jeruzalem Amsterdam in het hart van de Watergraafsmeer zijn de blokken G, H en N gerealiseerd. De blokken maken deel uit van het vernieuwingsplan voor de gehele wijk.

De oorspronkelijke naoorlogse wijk bestond uit huizen met platte daken en grijs-witte muren, waardoor ze in de volksmond al snel ‘Jeruzalem’ werd genoemd.

Jeruzalem blok G, H en N

De architect van Park Jeruzalem, Heren 5 architecten, borduurde voort op de stijl van deze woningen in blok G en H. Blok G en H bestaat uit 2 appartementen, 28 gezinswoningen, 10 grote gezinswoningen en 1 commerciële ruimte. Als ontwikkelend aannemer is Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV betrokken bij de nieuwbouw van deze twee blokken.

Jeruzalem blok G, H en N

Blok N is een nieuwbouwproject van 86 tweekamerappartementen in de sociale huursector. Het plan bestaat uit twee alzijdige volumes van appartementen en een gemeenschappelijke fietsenstalling tussen deze twee volumes.

Elke woning heeft een buitenruimte. De woninggrootte is gemiddeld 57 m2. Architect van het project is Studioninedots uit Amsterdam.

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info