Floating Gardens

over dit project
Terug naar
projecten
Floating Gardens

Floating Gardens

  • Type werk nieuwbouw 192 appartementen en het casco van een alles-in-één school
  • Rol van De Nijs Uitvoerend
  • Opdrachtgever Synchroon
  • Architect Orange Architect
  • Status In uitvoering
  • Locatie Amsterdam Sloterdijk
Floating Gardens

Iconisch gebouw

Floating Gardens is een iconisch gebouw dat Sloterdijk een gezicht geeft aan de Haarlemmerweg. Met de komst van de school versterkt het Sloterdijk Centrum als gemengd woon- en werkgebied.

Floating Gardens: totaal 192 appartementen, een basisschool en kinderdagverblijf en ondergrondse parkeergarage.
CBRE Dutch Residential Fund Management verwerft de 161 huurappartementen, waarvan 97 appartementen worden verhuurd in het middeldure segment en 64 appartementen in het vrije sector segment. De overige 31 appartementen worden later door Synchroon in verkoop gebracht.

Floating Gardens

Transformatieproject

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Sloterdijk-Centrum. Het huidige kantoorpand aan de Heathrowstraat maakt plaats voor een alles-in-één school, de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum, met kinderdagopvang op de begane grond en eerste verdieping. Op de tweede tot en met de negentiende verdieping komen koop- en huurappartementen.

Het 64 meter hoge, duurzame gebouw wordt voorzien van diverse duurzame materialen, (geïntegreerde) zonnepanelen op daken en in de gevel, een WKO-installatie en warmtepompen. Er is extra aandacht voor groenvoorzieningen en biodiversiteit met onder andere collectieve(dak)tuinen en nestelgelegenheden in de gevel.

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info