Berghoefblokken

over dit project
Terug naar
projecten
Berghoefblokken

Berghoefblokken

  • Type werk Berghoefblokken
  • Rol van De Nijs Uitvoerend
  • Opdrachtgever Rochdale
  • Status In uitvoering
  • Locatie Reina Prinsen Geerligstraat 2-28
Berghoefblokken

Renovatie Dobbebuurt

Eind december 2019 is gestart met de renovatie van de woningen aan de Reina Prinsen Geerligstraat. Hiermee is de start van de eerste fase aanpak Dobbebuurt een feit.

Bouwbedrijf De Nijs renoveert  112 woningen van de zogeheten Berghoef-blokken (vernoemd naar architect Berghoef).  In totaal worden er in deze fase 301 woningen in de Dobbebuurt verduurzaamd en op hoog niveau gerenoveerd.

Het is een renovatie in onbewoonde staat. Dit houdt in dat de bewoners tijdelijk verhuizen naar een wisselwoning, in dit geval in de nabij gelegen Kolenkitbuurt. Daarna kunnen ze weer terugkeren in hun woning.

Berghoefblokken

Verduurzamen

In de eerste fase worden de woningen van het gas afgehaald en aangesloten op stadswarmte. De Dobbebuurt is daarmee één van de eerste bestaande buurten in Amsterdam die ‘van het gas gaan’ De gevel en het dak worden geïsoleerd en er worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Daarnaast worden de woningen voorzien van o.a. een nieuwe keuken, toilet en badkamer en mechanische ventilatie. Het aanzicht van de gevels wordt sterk verbeterd en in lijn gebracht met het oorspronkelijk ontwerp bij de bouw van de complexen.

Meer projecten

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info