en
M.J. DE NIJS
DE NIJS CASTRICUM

Nieuws

Start bouw Pulse22-05-2018

Wonam start bouw Pulse: 219 middenhuur woningen en 4.000 m2 kantoorruimte bij Noord/Zuid metrolijn in Amsterdam Noord
 

In aanwezigheid van Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel Noord vond gisteren de officiële start bouw plaats van het complex Pulse met 219 middenhuur woningen bij het beginpunt van de Noord/Zuid metrolijn aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Naast huurwoningen met twee of drie kamers komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en 4.000 mkantoorruimte. Wonam initieert niet alleen de woningbouw, maar stimuleert ook de gebiedsontwikkeling met deze extra voorzieningen. De bouwcombinatie De Nijs-UBA is verantwoordelijk aannemer en het ontwerp van woongebouw Pulse is van de hand van Benthem Crouwel Architecten.
 
In een reactie op dit Wonam project zei Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel Noord: “Het is ontzettend positief voor Noord dat er 219 betaalbare appartementen voor de middeninkomens -  waar een enorme behoefte aan is in Amsterdam -  worden gebouwd op een prachtige plek  in het centrum van Amsterdam Noord. Hier ontstaat een nieuw dynamisch woon/werkgebied dat naadloos aansluit op de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn.”
Robert Kohsiek, directeur van Wonam, zei bij de start: “Dit is ons achtste woonproject sinds 2013 waarin we middenhuur woningen -onze core business- bouwen voor Amsterdam. Wij zijn trots om vandaag als eerste partij te starten met woningbouw bij het nieuwe metrostation Noord. Op dit moment ontwikkelen we nog vier andere projecten met meer dan 1.000 woningen in Amsterdam. Ook in Utrecht is op deze manier een bouwproject voor middenhuur gestart. De belangstelling voor onze woningen is enorm en dat bevestigt onze focus op betaalbare middenhuur woningen.”
Bouwbedrijven M.J. de Nijs en Zonen B.V. en UBA Bouw B.V. hebben zich voor het project Pulse verenigd in bouwcombinatie De Nijs-UBA v.o.f. en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. “Zowel De Nijs als wij gaan de uitdaging van dit complexe project graag aan”, aldus directeur Jurgen de Reus van UBA namens de v.o.f. en vervolgt: “Gezien de locatie van het project in dit stadsdeel en de beperkte ruimte op de bouwplaats is het een must dat de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid tijdens de bouw voor iedereen is gewaarborgd en dat dit duidelijk wordt gecommuniceerd naar de omgeving. Daar besteden wij veel aandacht aan.” Samen hebben de twee solide bedrijven ruim anderhalve eeuw bouw ervaring met ieder afzonderlijk indrukwekkende bouwprojecten op hun naam. “Wij stellen het vertrouwen van opdrachtgever Wonam beslist op prijs”, besluit de Reus.
De locatie Pulse ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord/Zuidlijn. De twee woontorens vormen herkenbare bakens in het gebied en bieden een prachtig uitzicht over landelijk Noord, Amsterdam en het IJ. In de twee torens komen in totaal circa 219 huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc.). De begane grond wordt een grote open ruimte met een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de 4.000 m2 kantoorruimte. Voor de werkers een eet-, drink- en ontmoetingsplek, voor bewoners een gezellige plek, zowel overdag als s ’avonds. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle in het stationsgebied gedurende de hele dag. De oplevering vindt eind 2020 plaats.
 


naar het nieuwsoverzicht
Uitgelicht

MVO

Voor De Nijs was de stap naar MVO-certificering geen grote; wel een logische.

Lees meer >

FSCĀ® Bouw & Hout Convenant

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV heeft het FSC® Bouw en Hout Convenant getekend.

Lees meer >
0226 - 39 70 00
CONTACT
M.J. de Nijs en Zonen
info@denijs.nl