en
M.J. DE NIJS
DE NIJS CASTRICUM

Nieuws

Eerste steenlegging De Coraal23-05-2019

De eerste steen werd gelegd door de wethouder van de Gemeente Heerhugowaard.

Op een werkelijk zonovergoten woensdagmiddag mocht Winfred de Nijs, de trotse algemeen directeur van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., alle kopers, belanghebbenden en genodigden welkom heten bij het heugelijk feit van de eerste steenlegging. De Nijs: “We hadden ons geen mooier moment kunnen wensen om dit samen met u te mogen vieren. Met dank aan de intensieve samenwerking met de gemeente Heerhugowaard gaat het nu dan ook echt realiteit worden. Er komt hier een prachtig modern vormgegeven gebouw met Spaanse invloeden. Een woongebouw voor jong en oud. Een plek waar iedereen met elkaar kan samenleven. Fijn dat de wethouder er is en straks de eerste steen gaat leggen”.

Wethouder Monique Stam: “Er wordt veel gebouwd in Heerhugowaard en dat is gezien de grote vraag naar woonruimte ook nodig. De Coraal en de nog te ontwikkelen Stadshartlocaties Lapis Lazuli en Tangent sluiten hier goed op aan. Luxe koopappartementen, maar ook huurappartementen voor starters en senioren. Dat weten de mensen uit Heerhugowaard gelukkig ook op waarde te schatten, want het grootste gedeelte van de kopers is uit onze gemeente afkomstig.

Natuurlijk ben ik er trots op dat ik de eerste steen mag leggen in het bijzijn van de vermaarde Spaanse architect Joseph Lluís Mateo. Dat doe ik straks en zeker niet nadat ook ik vanaf deze plek ook de mensen van De Nijs heb bedankt. Zij hebben laten zien dat je door echt met elkaar samen te werken heel ver kunt komen. Ik wens alle toekomstige bewoners veel plezier met hun nieuwe woning. Succes en geniet ervan”.

Dat er veel veranderd in de bouw en de bouwsector bleek wel uit de presentatie van de bedrijfsleider Edwin Swart van projectontwikkelaar en bouwer De Nijs. Alles om ons heen wordt steeds digitaler en de bouw dus ook. Niet alleen in de manier van werken en bouwen maar juist ook door te zorgen dat woningen steeds “slimmer” worden. Wij hebben bij De Nijs 3 doelstellingen. We willen volledig overschakelen op 3D/virtueel bouwen, we willen meer gebruik maken van Ipads om zodoende volledig papierloos te kunnen werken. Op het scherm liet Swart zien hoe dat werkt in de praktijk met de tekeningen en de uitwerking van het gebouw. De aanwezige kopers vonden het heel bijzonder om op deze manier hun eigen woning al langs te zien komen.

Als laatste voor de eerste steenlegging kwam de Spaanse architect nog even aan het woord. Hij was speciaal voor deze gelegenheid overgekomen uit zijn woonplaats Barcelona. Joseph Lluís Mateo sprak in het Engels: “Let’s all celebrate the first moment, it’s a fantastic day. I love to see the reality, the quality of the product. This is a place with a long history, our wishes and intentions were to bring people together around a beautiful building. And that’s what is happening. Enjoy living here”.

Na het officiële moment werd door Winfred de Nijs nog een toost uitgebracht op de 1e steenlegging en  nodigde hij alle kopers uit om onder het genot van een hapje en een drankje alvast met elkaar contact te maken. Het plan De Coraal bestaat uit totaal 80 appartementen. Hiervan zijn er 56 verkocht aan een belegger,  deze appartementen zullen als huurappartementen in de vrije sector voor met name starters en senioren op de markt gezet worden. Van de 24 luxe koopappartementen zijn er nog slechts 2 te koop! De realisatie van De Coraal is de eerste in een serie van 3 ontwikkelingen van De Nijs in het Stadshart van Heerhugowaard met totaal ca. 500 woningen.

 


naar het nieuwsoverzicht
Uitgelicht

MVO

Voor De Nijs was de stap naar MVO-certificering geen grote; wel een logische.

Lees meer >

FSCĀ® Bouw & Hout Convenant

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV heeft het FSC® Bouw en Hout Convenant getekend.

Lees meer >
0226 - 39 70 00
CONTACT
M.J. de Nijs en Zonen
info@denijs.nl