en

Waarom De Nijs?

Pascal Sanou, hoofdwerkvoorbereider

“Tijdens mijn studie aan de HBO Bouwkunde liep ik stage bij De Nijs. We werkten aan het Conservatorium op het Amsterdamse Oosterdokseiland. Direct na school kwam ik in dienst als werkvoorbereider. De afgelopen acht jaar werkte ik aan diverse projecten. Woningbouw op Koningshof en aan de Binderij, maar ook projecten als De Punt, Hiswa te Water en het Amsterdam University College.”

“Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor een gigantisch project aan het IJ: Pontsteiger. Ik ben vanaf het begin betrokken bij deze klus, samen met de ontwerpende partijen en de co-makers. Met al deze partijen is in BIM (Bouwwerk Informatie Model) een 3D-model van het bijzondere gebouw gemaakt. Hoewel de eerste paal de grond nog in moet, kun je al een tijdje virtueel door het gebouw lopen en bijvoorbeeld zien waar alle leidingen en dergelijke komen te zitten. Binnenkort bevriezen we het bestek en wordt het zogenaamde assemblagemodel ten behoeve van de productie opgesteld.”

“We bouwen Pontsteiger in een bouwcombinatie met Dura Vermeer. Ik heb acht jaar lang alleen gewerkt, dus het werken met externe partners is nieuw voor me. Op Pontsteiger heb ik zes werkvoorbereiders onder me.”
“Bij zo’n ingewikkeld project is het extra belangrijk het overzicht te bewaren en de voortgang goed te bewaken. We werken zoveel mogelijk met behulp van LEAN. Deze werkwijze zorgt voor positieve groepsdruk en voortdurend overzicht. Twee grote voordelen die nu en straks veel tijd en efficiëntie opleveren! Daarvoor heb ik specifieke cursussen gevolgd over LEAN engineering en LEAN in de uitvoering. Op dit moment is de gehele werkvoorbereiding met de comakers en ontwerpende partijen voor een groot gedeelte afgestemd in LEAN. Dat gaan we straks met de uitvoering ook zo oppakken.”

“Het leukst aan werken bij De Nijs vind ik de combinatie van korte lijnen en de grote hoeveelheid vrijheid en eigen verantwoordelijkheid die je hebt. Daarnaast wordt je bij Nijs ‘opgevoed’ om alles aan te pakken en nergens bang voor te hoeven zijn. Als je ziet wat je presteert, blijft het werk leuk en uitdagend.”
 
 
Pascal_Sanou_klein.jpg