en

Waarom De Nijs?

Dave begon in 2014 bij De Nijs als Werkvoorbereider. Nu is hij werkzaam als Hoofd Werkvoorbereider en bouwt hij aan het complexe woningproject Rhapsody. We spreken hem over de rol van technologie in zijn werk, de ‘typisch De Nijs’-mentaliteit en zijn favoriete projecten.
 
Wat houdt het in om Werkvoorbereider te zijn bij De Nijs?
“Ik zorg samen met mijn collega’s dat een project opgetuigd wordt – zowel administratief als in de uitvoering. Samen met een team stuur ik collega’s aan. Mijn functie is dus coördinerend. Zorgen dat iedereen zijn taak heeft en ook op tijd uitvoert. Hoe groot die teams zijn, ligt aan het project. De Nijs heeft heel veel verschillende type projecten, van kleine woningcomplexen tot complexe utiliteitsbouw, grote kantoren of woningbouw. Op dit moment haal ik veel plezier uit het aansturen van mijn (jonge) collega’s.”
 
Wat maakt werken bij De Nijs uniek?
“Ik denk de vooruitstrevende manier van werken, vooral het modelleren. Je merkt dat we heel ver zijn in BIM, vooral tijdens combinatie werken. Alsof je in de Champions League van het bimmen speelt. Ik werk pas drie jaar bij De Nijs. Voordat ik er ging werken had ik wel eens van BIM gehoord, maar wat het echt inhield wist ik niet. Tegenwoordig doen we bijna geen 2D-tekening projecten meer.
 
BIM wordt vanaf de werkvoorbereiding tot de uitvoering gebruikt. Dat scheelt tijd en energie, én het is uitdagend. Het project dat ik nu doe, Rhapsody, bestaat uit 239 woningen op een parkeergarage met veel lastige vormen. Zonder BIM is zo’n project niet te doen.”
 
En hoe zit het met de cultuur?
”De Nijs is een organisatie die van aanpakken weet. Echt een familiebedrijf, met een zeer platte organisatiestructuur. No-nonsense, aanpakken en gaan. Zijn er tegenslagen in de uitvoering? Dan word je gemotiveerd om door te pakken, doorgaan. Niet te lang achterom kijken. Als je aan de slag wil bij De Nijs heb je ook een aanpakkersmentaliteit nodig. En je moet nuchterheid kunnen waarderen.”
 
Welk project staat je bij?
“Een woningbouwcomplex in Amsterdam Oost. Die heb ik vanaf begin af aan mogen doen, samen met de uitvoerder en een projectteam. Zulke kleine projecten zijn leuk, omdat je van begin tot eind verantwoordelijk bent. Ook kun je sommige dingen naar je eigen hand zetten. Bepaalde uitvoeringsmethodes, typen wanden, hoe architecten ermee om moeten gaan. Er wordt ook wel van je verwacht dat je meedenkt, dat maakt mijn werk uitdagend. Daar hou ik van. Het mooiste, vind ik, als iets dat je van tevoren hebt bedacht uiteindelijk past. Ook al moet je soms je hoofd erover breken: alles valt uiteindelijk op zijn plek. Daar word ik trots van. Het oogt fraai en geeft voldoening.
 
De Nijs heeft in het verleden veel binnenstedelijke projecten gebouwd waar ik zelf ook wel een steentje had willen bijdragen, zoals het EYE Filmmuseum en De Hallen. De bouw van zulke complexe projecten lijkt soms een onmogelijke taak, maar we pakken de uitdaging aan. Hoe gaan we het dan werkbaar maken? Zo doen we dat. En zo blijf ik het voorlopig ook met plezier doen. Ik zit hier nu als Hoofd Werkvoorbereider goed, maar als ik over vijf jaar toch wil doorgroeien naar projectleider, dan kan dat.”
 
Lijkt het jou wat om Werkvoorbereider te worden bij De Nijs? Klik hier voor de vacature.
 
 
Schermafbeelding_2018_11_12_om_12.33.10.png