en

LEAN

Lean Management
Bouwbedrijf De Nijs is volop in beweging. Een aannemer moet bouwen, ook aan zijn eigen fundament en constructie. Steeds meer aandacht gaat bij De Nijs naar de voorbereiding en de bedrijfsprocessen. Om die processen te versterken en onze klantwaarde te vergroten, maken we in toenemende mate  gebruik van ‘Lean Management’.

‘Lean’ is een managementfilosofie gericht op efficiency en op de klant. Een manier van denken. Onderdeel van ‘Lean’ is een werkwijze waarbij de verantwoordelijkheden van alle betrokkenen helder zijn, zowel gedeelde als verdeelde verantwoordelijkheden.  In ons geval zijn die betrokkenen onze medewerkers, de onderaannemers, installateurs en andere partijen. 

Belangrijk hierbij is gestructureerd overleg en het gezamenlijk opzetten van planningen. Dan wordt al in de voorbereiding duidelijk waar de bottlenecks zitten en kunnen veel problemen worden voorkomen.
De gedeelde verantwoordelijkheid zorgt bovendien dat de verschillende partijen plezier krijgen in het snel en goed oplossen van vraagstukken en dat men met elkaar mee blijft denken en zo nodig graag de helpende hand uitsteekt.
‘Lean’ brengt harmonie, motivatie en betrokkenheid. Dat leidt tot meer efficiency: de planning kan korter en we verminderen de faalkosten. En die besparing in tijd en middelen maakt ons nóg aantrekkelijker voor partners en opdrachtgevers.

th_20121211_123102.jpg