Wij doen mee met de FSC Forest Week.

Wij doen mee met de FSC Forest Week. Terug naar
nieuwsoverzicht

De ‘FSC Forest Week’ is een jaarlijkse campagne die het bewustzijn over het werk van FSC vergroot en de rol benadrukt die bosbeheerders hebben in de strijd tegen klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit door duurzame bosbouw te ondersteunen.

Dit jaar vindt de campagne plaats van 23-29 september onder het thema ‘Trust the Tree’, waarbij het volledige FSC-systeem wereldwijd wordt opgeroepen om het belang van verantwoord bosbeheer en bosbehoud onder de aandacht te brengen en consumenten te inspireren om te handelen door te kiezen voor FSC-gecertificeerde producten.

 

15 studenten van het Espeq Opleidingsinstituut kwamen dinsdag langs bij het De Nijs Houtexperience Centre in Heerhugowaard. Doel van de activiteit was om de bewustwording te vergroten over duurzaam bosbeheer en het duurzaamheidsbeleid van De Nijs uit te dragen.

 

Ze kregen een presentatie te zien over houtbouw, daarnaast werden de timmermannen in opleiding geïnformeerd over wat de FSC Forest Week inhoud en de houtbouw projecten van De Nijs.
Zo werden de projecten Woodstone Heerhugowaard, Noorderlicht Tuitjenhorn en De Houten Leeuw Amsterdam besproken.
Na de presentatie konden de leerlingen nog rondkijken in de modelwoningen van het project Woodstone Heerhugowaard.
Het was een leuke groep leerlingen die praktische vragen stelde over de toekomst van houtbouwprojecten.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info