Van 2D in DWG naar 2D in C35/45

Van 2D in DWG naar 2D in C35/45 Terug naar
nieuwsoverzicht

Dinsdag 6 december kwam het team van BIMprinter uit België naar Amsterdam Sloterdijk voor een bezoek aan het project Kavel O. Met hun gelijknamige robot ‘BIM-printer’ kunnen zij de overzichtsplattegronden vanuit digitale 2D tekeningen op het beton printen. Met behulp van een gekalibreerde Total Station kan de BIM-printer de lijnen van onder andere binnenwanden op het beton aanbrengen. Eerst wordt hiervoor een verfspray gebruikt en de verf wordt daarna door middel van een laser ingebrand zonder schade aan het beton of aan kabels te veroorzaken.
Het voordeel hieraan is dat de binnenwanden nauwkeurig op het beton aangegeven kunnen worden, maar denk ook aan stempelrijen met daartussen kalkzandsteen pakketten. De kraanmachinist kan vanuit zijn positie zien waar hij de pakketten op de betonvloer kan plaatsen, voordat de stempelrijen geplaatst worden.

Het is mogelijk om de brandscheidende of geluidswerende wanden dusdanig aan te geven zodat iedereen in een oogopslag weet waar deze komen te staan. Hoe mooi zou het zijn als de verschillende typen binnenwanden in duidelijke kleuren op het beton staan, zodat ze buiten alleen maar de lijnen hoeven te volgen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info