De Nijs Stakeholdersdialoog 2024 in het teken van duurzaam samenwerken

De Nijs Stakeholdersdialoog 2024 in het teken van duurzaam samenwerken Terug naar
nieuwsoverzicht

Op 28 mei jl. organiseerde De Nijs haar jaarlijkse Stakeholdersdialoog. De opkomst was weer verrassend. Onder de gasten bevonden zich opdrachtgevers, samenwerkingspartners, leveranciers, het onderwijs en natuurlijk een aantal medewerkers van De Nijs. Het thema ‘duurzaam samenwerken’ werd geïntroduceerd door gespreksleider Bas van Velzen die op zijn beurt als eerste het woord gaf aan keynotespreker Ynzo van Zanten. Danielle de Nijs nam daarna het woord over van Ynzo en sloeg de brug tussen het betoog van Ynzo en de visie van De Nijs op ‘duurzaam samenwerken’. Na een korte pauze gingen de gasten in 9 tafelgesprekken de dialoog met elkaar aan over de kansen die duurzaam samenwerken kan bieden.

 

Human to human zaken doen

Ynzo van Zanten was jarenlang Chief Head of People and Culture bij het impactbedrijf Tony’s Chocolonely. Hij liet de gasten aan de hand van een aantal saignante voorbeelden kennismaken met het anders denken over ondernemerschap. Geen hiërarchische keten, maar samenwerken met producenten, personeel en klanten om tot resultaten te komen. Geen beperkende contracten, maar bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst op een A4-tje zonder restricties, maar met opportunity’s. Dat zorgt voor verbinding. Samen met een klant een marketingcampagne realiseren maakt van klanten ambassadeurs. Maak je producent of leverancier tot een samenwerkingspartner en de kwaliteit schiet omhoog. Duurzaam samenwerken maakt iedereen gelukkig. Laten we de begrippen business-to-business en business-to-consumer vergeten en voortaan human-to-human zaken doen.

 

Hoe kan De Nijs het verschil maken

De Nijs is een familiebedrijf gefocust op vakmanschap, trots en ondernemerschap. Danielle de Nijs: “Om duurzaam en betaalbaar te bouwen willen wij kunnen leren van samenwerking in de keten. Kernwaarden zijn daarbij wederzijdse waardering en betrokkenheid. Vanuit deze kernwaardes willen we samen met onze stakeholders werken aan zaken als het reduceren van de C02 uitstoot, circulair ontwerpen en bouwen, duurzaam gebruik van materieel, duurzame logistiek en de veiligheid en gezondheid van onze mensen. Gelijktijdig willen we onze bijdrage kunnen leveren aan de instroom van nieuw talent en het ontwikkelen van onze organisatie en medewerkers. Dat kunnen we niet alleen en daarom willen wij met alle betrokken partijen om ons heen duurzaam samenwerken”.

 

Aan tafel met de stakeholders

Na een korte pauze gingen de gasten, verdeeld over 9 tafels de dialoog met elkaar aan over de verschillende aspecten van duurzaamheid, veiligheid, ontwikkeling en diversiteit. Aan elke tafel wakkerde een inspirator, met een specifieke ervaring op een van de deelgebieden, de dialoog aan. Aan het einde van de tafelsessies werden de conclusies vastgelegd en ter afsluiting aan de zaal gepresenteerd. Dit zorgde voor veel eye openers en leermomenten. Tot slot werd de Stakeholdersdialoog door Danielle de Nijs samengevat. “We zijn weer een stap verder door de dialogen die we gevoerd hebben. Er waren veel leermomenten, maar we moeten ook nog veel leren. Wij van De Nijs hebben daarbij jullie hulp nodig. Laten we kennis en ervaringen blijven delen.”

 

Missiehuis in Hoorn

De Stakeholdersdialoog werd gehouden in de kapel van het Missiehuis in Hoorn. Het Missiehuis is voor De Nijs bekend terrein. Recent ontwikkelde De Nijs op het terrein van het Missiehuis 4 duurzame woongebouwen met ca. 30 woningen. Architect, Rudy Uytenhaak, beoogde de ontwikkeling van comfortabele appartementen, waarin de binnen- en buitenruimte samenkomen. De gevelpanelen van gekantelde baksteen, met de reliëfzijde naar voren, zijn een knipoog naar het metselwerk van het Missiehuis.

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info