FSC Forest Week

FSC Forest Week Terug naar
nieuwsoverzicht

Van 24 t/m 30 september 2022 lanceerde FSC de campagne FSC Forest Week (voorheen FSC Friday) met als thema ‘Kies voor bossen. Kies voor FSC.’ De toepassing van duurzaam hout is een van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is, en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast.

Bij De Nijs werd deze campagne een week later opgepakt met een excursie voor de leerlingen groep 7 van twee scholen: kindcentrum De Hoge Ven Warmenhuizen en de Sint Barbara school uit Tuitjenhorn. Het was vrijdag 7 oktober de hele ochtend een drukte van belang in Warmenhuizen met rond de 100 fietsende leerlingen.
De leerlingen kregen eerst een presentatie over houtbouw. Onze projectontwikkelaar Niek Schaap vertelde over de nieuwe projecten Woodstone en de Houten Leeuw.
Hierna gingen de leerlingen naar de timmerfabriek voor uitleg wat er zoal wordt geproduceerd in de fabriek. Als laatste stond een timmeropdracht op het programma, Wilfred van de Espeq Techniek bus begeleidde het timmeren van een telefoonhouder. Alle leerlingen van de in totaal 4 groepen 7 kregen na afloop allemaal een mooie houten pen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info