De Nijs organiseert demodag veilig breedplaatvloeren plaatsen

De Nijs organiseert demodag veilig breedplaatvloeren plaatsen Terug naar
nieuwsoverzicht

Op 7 juni jl. organiseerde De Nijs voor vaste onderaannemers een informatiebijeenkomst over het leggen van breedplaatvloeren met behulp van een veiligheidskooi. De bijeenkomst bestond uit een korte informatieve presentatie en een demonstratie over de werking in de praktijk. De Nijs wil blijven innoveren en investeren als het gaat over veilig bouwen. Na de praktijkdagen met timmerlieden en uitvoerders van De Nijs, was het moment gekomen ‘de kooi’ te demonstreren aan de vaste samenwerkingspartners. Met deze laatste stap was de cirkel rond  op gebied van het implementeren van de nieuwe legmethode van breedplaatvloeren.

 

Veiligheid voorop

Veiligheid op de bouwplaatsen staat hoog op de agenda bij De Nijs. Veiligheidskundige Martijn de Koning: “Het verhogen van de veiligheid bij het plaatsen van breedplaatvloerplaten heeft daarbij al lang ons aandacht. Via mijn netwerk werd ik uitgenodigd door onze collega bouwer Blokland in Hardinxveld-Giessendam. Zij waren bezig samen met Altrex een veiligheidskooi te ontwikkelen voor het plaatsen van breedplaten. Op basis van hun, en onze eigen ervaringen, heeft Altrex prototypes voor ons ontwikkeld. Deze hebben we tijdens de praktijkdagen getest met onze timmerlieden en uitvoerders. Met een uitgebreide demo aan onze vaste onderaannemers hebben we nu de cirkel rond om de kooien door Altrex te laten produceren.”

 

Onderaannemers positief

Tijdens de informatie bijeenkomst voor onderaannemers introduceerde Martijn tijdens een presentatie het belang en de werking van de veiligheidskooi. Op het terrein van De Nijs was een proefopstelling gebouwd. Er stonden twee kooien klaar, een hoogwerker en een oplegger met breedplaten. De gasten konden zelf in actie komen door met behulp van de kooi de breedplaten op de proefopstelling te plaatsen. De onderaannemers reageerde positief, nadat ze zelf diverse platen geplaatst hadden.

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info