Wijnand van der Werff: “Ik ga er vanuit dat ik tot mijn zeventigste mag werken”

Wijnand van der Werff: “Ik ga er vanuit dat ik tot mijn zeventigste mag werken” Terug naar
vacatures

“Inmiddels weet ik alles van de werkvloer en ben ik toe aan een volgende stap”

“Ik ben al 25 jaar aan het timmeren, en al die jaren bij De Nijs. Ik begon in 1996 als leerling en na drie jaar in het leerlingwezen, kwam ik in 1999 in vaste dienst. Ik vind De Nijs een heel leuk bedrijf, een echt familiebedrijf. Dat merk je aan de korte lijntjes. Je hebt ook altijd met een hoop De Nijsen te maken. Die werken door het hele bedrijf, inclusief de directie en kennen je allemaal bij naam, dat is toch bijzonder? Nu is het bedrijf in die 25 jaar wel veranderd en groter geworden, maar ik ben meegegroeid en ken inmiddels ook bijna iedereen…

 

Mooie projecten

De Nijs is een gezond en nuchter bedrijf en we maken mooie projecten. Zowel nieuwbouw als renovatie. Bij een project als het popcentrum aan het Slachthuishof in Haarlem bijvoorbeeld, heb je buiten te maken met Monumentenzorg terwijl je binnen iets compleet nieuws maakt. Bij het monumentale deel moet je dan soms weer trucjes van vroeger toepassen. Zoals schenkels maken voor een boogconstructie, omdat er sprake is van getoogd metselwerk. Dat is werk dat een leerling van nu niet snel meer tegenkomt, maar ik heb dat gelukkig nog wel mogen leren, destijds. Hetzelfde geldt voor renovaties aan spanten. Ook super leuk om te doen. Ja, ik kan wel zeggen dat ik in de bouw mijn passie heb gevonden.

 

Nieuwe stap

Maar hoe leuk ik het timmeren ook altijd heb gevonden, het is nu tijd voor een nieuwe stap. Ik heb in de loop der jaren alle cursussen gedaan die er waren en heb als leermeester een heleboel leerlingen begeleid. Inmiddels weet ik alles van de werkvloer. En nu wil ik wel eens meer weten van het proces erachter. De samenwerking met andere partijen, zoals architecten en opdrachtgevers.
Toen ik op mijn zestiende begon, had ik collega’s die stopten na veertig jaar werken. Ik ga er nu vanuit dat ik tot mijn zeventigste mag werken, maar dan moet je dus wel op tijd zorgen voor een nieuwe uitdaging.

 

Weer fulltime werken

Voor mij betekent dat nu dat ik de uitvoering in ga. Eerst richting assistent uitvoering en dan misschien uitvoerder. Daar ben ik in overleg met de werkgever op uitgekomen. Misschien betekent dat dat ik dan weer fulltime ga werken. Sinds de geboorte van onze zoons werk ik namelijk 32 uur. Door de zorg voor de jongens te verdelen, hoefden we ze niet naar de opvang te brengen. Ik heb die tijd met mijn kinderen altijd heel belangrijk gevonden en zo’n dag thuis, middenin de week, bracht ook een vorm van rust. Maar binnenkort gaat ook de jongste naar de middelbare school, dus dan ben ik thuis minder nodig en kan ik die ruimte nemen voor een volgende stap in mijn loopbaan.

 

“Ik kan wel zeggen dat ik in de bouw mijn passie heb gevonden”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info