Toby Zoon: “Je hebt contact met iedereen!”

Toby Zoon: “Je hebt contact met iedereen!” Terug naar
vacatures

“Weinig vrachtwagenchauffeurs die kunnen zeggen dat ze om 5 uur thuis zijn!”

“Voordat ik vier jaar geleden bij De Nijs in dienst kwam, werkte ik bij GP Groot en reed ik met afval en bouwbakken. Daar heb ik ook het kranen geleerd. Tijdens een herhalingscursus voor mijn vrachtwagenrijbewijs, raakte ik aan de praat met een chauffeur van De Nijs. ‘Als er ooit een plekkie is bij jullie, moet je aan mij denken,’ heb ik toen gezegd. En hij heeft woord gehouden.”

“Toen bleek er ook nog een goeie bekende van mij bij personeelszaken te zitten. Ik kreeg opeens telefoon van Karel. De man die mij jaren geleden had leren varen bij de Mariniers! Wat moet jij nou, vroeg ik. Nou, je hebt gesolliciteerd bij De Nijs, zei hij. Vervolgens had ik het geluk dat de andere sollicitant, die meer kwalificaties had, afhaakte. Dus toen heb ik de baan gekregen en tot nu toe geen dag spijt gehad.”

 

Afwisselend

“Dit is zulk afwisselend werk! En je hebt contact met iedereen. Ik ken inmiddels al zoveel mensen binnen bij De Nijs. Je bent eigenlijk ook veel meer dan alleen vrachtwagenchauffeur. Ik ben veel onderweg, maar ben ook grote delen van de dag in de weer op het bouwterrein. Mensen denken vaak dat het veel van hetzelfde is. Elke keer een rondje langs de bouwplaatsen. Maar elke bouwplaats is anders. Bovendien veranderen ze elke dag. Je rijdt er steeds weer anders op. Dat is ook één van de leuke dingen: dat je het terrein zo ziet veranderen. Je begint met niks en na een paar weken staat er zomaar een gebouw.”

 

Vol heen en vol terug

“Je hebt ook elke keer andere spullen bij je. Vanochtend reed ik bijvoorbeeld naar Leiden, met steigerdelen en beglaasde kozijnen voor de Robijnhof. Meestal combineer ik het met een andere rit. Ik probeer altijd zo veel mogelijk vol heen te rijden en vol terug. Vaak weet ik dat ze bij één van de buurtbouwplaatsen nog wat hebben staan wat opgepikt moet worden. Samen met de planner probeer ik de ritjes zo economisch mogelijk te maken.”

 

Duurzaamheid centraal

“Het voelt stom om met een lege auto terug te rijden. Je wilt je werk gewoon goed doen. Bovendien is het ook niet duurzaam. En dat is iets wat steeds meer centraal staat. Zo hebben we nu een vrachtwagen met een elektrische kraan. En de wagen waar ik vandaag mee op pad ben, rijdt op bio diesel. Dat betekent 90 % minder uitstoot.”

 

Thuissituatie

“Ik vind De Nijs een erg goeie werkgever. Dat merk je aan alles, tot in de kleine dingen. Altijd een goed Sinterklaaspakket of ander cadeau aan het eind van het jaar. En regelmatig activiteiten voor de kinderen, zoals met sinterklaas. Er is sowieso veel aandacht voor de thuissituatie en dat is voor mij belangrijk. Daarom ben ik ook zo blij met mijn werktijden. Er zijn weinig vrachtwagenchauffeurs die kunnen zeggen dat ze elke dag om 5 uur thuis zijn. Ideaal toch, als je twee kleine kinderen hebt?”

 

“Er is veel aandacht voor de thuissituatie”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info