Sjoerd Blankendaal: “Nergens anders trof ik deze betrokkenheid en doortastendheid van een directie”

Sjoerd Blankendaal: “Nergens anders trof ik deze betrokkenheid en doortastendheid van een directie” Terug naar
vacatures

“Dat mensen soms een buddy nodig hebben, daar is nu meer oog voor”

“Ik werk al mijn hele loopbaan bij De Nijs. Ik studeerde er in 2005 af voor mijn opleiding HBO Bouwkunde en ben daarna blijven hangen. We deden het afstudeerproject met zijn drieën en hadden een brief gestuurd naar twee bouwbedrijven, op zoek naar een afstudeeropdracht. Toen Thijs de Nijs, de toenmalige directeur, zelf de moeite nam om ons te bellen, waren we positief verrast. Als afstudeeropdracht mochten we werken aan de uitbreiding van de Stadsschouwburg en de Melkweg in Amsterdam.”

“Ik ben geboren en getogen in Warmenhuizen en ken De Nijs dus al mijn hele leven. Het is een mooi bedrijf, met een eigen timmerfabriek, een eigen materieeldienst en eigen projectontwikkeling.  En dat ook nog allemaal dichtbij huis. Ik werk twee dagen in de week op kantoor in Warmenhuizen en de andere dagen werk ik op de bouwlocatie. In Warmenhuizen heb ik een flexplek bij de collega’s van Projectontwikkeling. Heel inspirerend om ook de dagelijks werkzaamheden van andere afdelingen mee te maken.”

 

Ups en downs

“Ik heb in de periode dat ik voor De Nijs werk wel mijn ups en downs gekend. Je wordt hier soms wel een beetje in het diepe gegooid en dat is iets dat mij nou net wat minder goed af ging. Maar uiteindelijk ben ik gelukkig bij een projectleider terechtgekomen die mij coachte op een manier die bij mij paste. Dat had ik gewoon net even nodig. Het past bij de cultuur van De Nijs om mensen veel zelfstandigheid te geven, maar niet iedereen pakt dat automatisch op. Die grotemensenwereld kan best hard zijn en daar word je op school niet één op één voor klaargestoomd. Ik heb wel het idee dat daar tegenwoordig meer oog voor is. Dat je bijvoorbeeld een buddy kunt krijgen als je daar behoefte aan hebt.”

 

Familiebedrjf

“Drie á vier jaar geleden heb ik even overwogen om verder te gaan kijken. Maar toen ik erover ging praten met mijn leidinggevenden kwamen we erachter dat ik misschien wel verandering nodig had. Toen heb ik de stap richting hoofd-werkvoorbereider gezet. Een functie die ik nu uitoefen vanaf 2019, en tot mijn grote tevredenheid. Ik heb in de loop der jaren in bouwcombinaties ook bij veel collega bouwbedrijven in de keuken kunnen kijken, maar nergens trof ik de betrokkenheid en  doortastendheid zoals ik die hier zie van de directie. Daaraan zie je echt dat het een familiebedrijf is. Het totaal is altijd belangrijker dan de losse onderdelen.”

“Nergens anders trof ik deze betrokkenheid en doortastendheid van een directie”

 

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info