Ronald Stuijt: “De lijntjes zijn kort en de sfeer informeel”

Ronald Stuijt: “De lijntjes zijn kort en de sfeer informeel” Terug naar
vacatures

“Nooit gedacht dat ik een kantoorfunctie zo leuk zou vinden”

“Ik werk al meer dan twintig jaar bij De Nijs. Na het afronden van mijn MTS Bouwkunde solliciteerde ik naar een functie als assistent-uitvoerder. Omdat De Nijs toen naarstig op zoek was naar versterking op de afdeling calculatie, kreeg de vraag dat een paar maanden te proberen. Het beviel erg goed en ik ben er niet meer weg geweest, op een paar interne uitstapjes na, richting kopersbegeleiding en werkvoorbereiding. Heel interessant om te ervaren hoe het daar gaat. Die kennis kan ik goed gebruiken in mijn functie als calculator.”

 

“Als calculator mag ik de bouwkosten berekenen van de projecten die nieuw gebouwd, verbouwd of gerenoveerd moeten worden. Ik bereken alle hoeveelheden. Van het aantal funderingspalen en gevelstenen tot en met het aantal vierkante meters stucwerk. Ook mag ik nadenken over de inzet van steigerwerk, randbeveiliging, inzet van bouwplaatspersoneel, enzovoort. Veel onderdelen prijs ik zelf af en voor andere onderdelen vragen we een offerte op bij een leverancier of onderaannemer. Partijen waar je veel contact mee hebt tijdens het calculeren.”

 

Geen standaard kantoorbaan

“Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik een kantoorfunctie zo leuk zou vinden. Als calculator heb je geen standaard kantoorbaan. Je staat elke keer opnieuw voor de uitdaging om in een korte periode alle hoeveelheden en kosten in kaart te brengen. Daarvoor werk ik nauw samen met collega’s van het Bedrijfsbureau.”

“Binnen het bedrijf zijn de lijntjes kort en de sfeer is informeel. Bij iedereen, inclusief de directie, kun je gewoon binnenlopen om iets te vragen. En hebben we de kennis zelf niet in huis, dan benaderen we onderaannemers of adviseurs voor hun expertise. Zo leren we elk project weer bij.”

 

“De lijntjes zijn kort en de sfeer informeel”

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info