Robert de Nijs, werkvoorbereider

Robert de Nijs, werkvoorbereider Terug naar
vacatures

‘Voorkomen dat je later versleten raakt, begint nu!’

 

Robert de Nijs werkt als werkvoorbereider een groot deel van de dag op kantoor. Hij is nog relatief jong; in de dertig. In zijn geval zou de pensioengerechtigde leeftijd wel eens op 68 kunnen liggen als de huidige tendens doorzet. Hoe kijkt een man in de bloei van zijn leven naar zo’n toekomst? Als medewerker en als vertegenwoordiger van de familie die het bedrijf een naam en – samen met al die anderen – een ziel geeft?

 

Natuurlijk is 67 of 68 jaar heel ver weg, geeft hij toe. Hij is qua leeftijd nog niet op de helft. Toch maakt dat een goed beleid voor duurzame inzetbaarheid in zijn ogen niet minder belangrijk: “Ook op mijn leeftijd is het al belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. En voor de fysieke kant geldt: voorkomen dat je op latere leeftijd versleten bent, begint nu.”

 

Afwisseling is de truc

Zelf zit Robert een heel groot deel van zijn werkdag achter een bureau. “Dan moet je niet voorovergebogen op een tuinstoeltje zitten. Gelukkig letten we bij De Nijs niet alleen op de belasting van de vaklieden, maar bijvoorbeeld ook op de werkhouding van de werkvoorbereiders. Wij hebben goede stoelen en verstelbare bureaus. Op steeds meer plekken, bijvoorbeeld bij het directiesecretariaat, zijn al bureaus waarachter je kunt kiezen of je staand of zittend werkt en dat gedurende de dag ook kunt afwisselen. Die kant moet het op: afwisseling van houding en goede ondersteuning van je lichaam.”

 

Ook als jongere nadenken

Ondersteuning en afwisseling zijn van levensbelang. In de bouwput waarschijnlijk nog wel meer, denkt Robert: “Ik ben zelf ook buiten aan de gang geweest. Een jonge man denkt dat hij alles aankan en dat is ook zo: op dat moment. Zwaar is soms niet zwaar genoeg. Dus als je als jongere net de bouwplaats op komt, is duurzame inzetbaarheid echt nog de ‘ver-van-mijn-bed-show’.” Toch kan dat in de loop der jaren leiden tot slijtage en juist daar wil De Nijs in de toekomst vanaf. Daarom is het ook belangrijk dat jongere medewerkers als Robert zich realiseren waar hun grenzen liggen. Niet de grenzen van nu, maar vooral die van straks. “Je hoeft niet moeilijk te doen over ieder kilootje, maar je moet wel je grenzen bepalen.”

 

Motivatie en begeleiding

Het beleid rond duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over fysieke grenzen, maar ook over de vraag of je je senang voelt in je werk. Uiterst belangrijk vindt Robert dat: “Je moet niet alleen fit blijven, maar ook gemotiveerd. Het bedrijf heeft ook een verantwoordelijkheid: doorgroeimogelijkheden bieden en vakmatige uitdagingen. En het juiste materieel om die groei op een gezonde manier door te maken!” Zelf is hij een van een flink dozijn vertegenwoordigers van de familie De Nijs binnen het bedrijf. Dan heb je een voorbeeldfunctie: “Als ik niet gemotiveerd rondloop, staat dat raar naar de collega’s. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Gelukkig is er voor mij genoeg om gemotiveerd over te zijn. Prachtige bouwprojecten, prettige collega’s en een goede, positieve werksfeer. Als dat niet motiveert, weet ik het ook niet.”

 

‘Het gaat ook over de vraag of je je senang voelt in je werk’

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info