Robert de Nijs: “Iedereen kent elkaar, van stagiair tot directeur”

Robert de Nijs: “Iedereen kent elkaar, van stagiair tot directeur” Terug naar
vacatures

“Als kind glipte ik stiekem de timmerfabriek in”

“Als geboren De Nijs weet ik natuurlijk niet beter dan dat er gebouwd wordt in de familie. Ik groeide op naast de timmerfabriek. Wat ben ik daar als kind vaak stiekem naar binnen geglipt! En eerlijk gezegd, doe ik dat nog steeds af en toe.”

“Het werken met je handen, iets maken, dat heeft me altijd aangesproken. Mijn vader zei altijd: als je iets wilt hebben, dan moet je het zelf verdienen. En zo had ik al vanaf mijn dertiende een bijbaantje in de fabriek.”

 

Geen druk

“Er was totaal geen druk vanuit de familie om in het bedrijf te stappen. Ik mocht doen wat ik wilde, maar ik wist al snel dat dat bouwkunde werd… Mijn stages voor MBO en HBO heb ik elders gedaan, maar daarna ben ik dienst gekomen bij De Nijs. Eerst als calculator en vervolgens werd het tijd om ook het werk buiten te gaan ervaren. De uitvoering bleek niet echt mijn ding maar de werkvoorbereiding vond ik des te leuker. Dat doe ik nu zes jaar en dat bevalt me heel goed.”

 

Familiebedrijf

“Ik ervaar De Nijs op een positieve manier als familiebedrijf. En niet omdat ik toevallig De Nijs heet. De sfeer is informeel, je kunt iedereen aanspreken en niemand loopt hier in pak. Iedereen kent elkaar, van stagiair tot directeur. En er is ruimte voor humor, dat vind ik ook heel belangrijk. Dat je kunt lachen met elkaar. Serieus met je werk bezig zijn, maar af en toe even ontspannen en lachen met elkaar.”

 

“Ik mocht doen wat ik wilde, maar wist al snel dat dat bouwkunde werd”

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info