Rob van Langen, medewerker Materieelbeheer

Rob van Langen, medewerker Materieelbeheer Terug naar
vacatures

Geen twee klussen hetzelfde

“Een belangrijk deel van mijn taak is het uitwerken van bouwplaatsinrichtingen op papier. Wat komt waar? Wat is het meest efficiënt? Waar komt de torenkraan en wat moet de haakhoogte worden? Je zoekt alles uit en verwerkt het op tekening. Dat geldt voor de hele bouwplaats dus ook voor de keet, de bouwhekken en dergelijke. Alles ook in relatie tot omliggende bebouwing. Vroeger ging dat alleen op plat papier, nu ook in 3D.”

 

Open sollicitatie

“Ik vraag offertes aan voor materieel dat nodig is op de bouwplaats. Veel hebben we zelf, waaronder twaalf kranen. Alle offertes voor de aanbesteding worden teruggekoppeld naar de afdeling Calculatie. Later vraag ik ook stroom, water, riool en dergelijke aan. Verder maak ik stroomschema’s voor de nutsbedrijven in overleg met de projectleider en de uitvoerder.”

“Na de HTS Bouwkunde werkte ik als werkvoorbereider bij Mulder Obdam. Daar maakte ik ook al bouwplaatstekeningen. Mulder ging helaas failliet. De Nijs zocht iemand die AutoCad onder de knie heeft in combinatie met kennis van bouwplaatsinrichting. Na een open sollicitatie ging ik hier aan de slag als assistent Materieelbeheer.”

 

Heel flexibel
“Geen twee klussen zijn hetzelfde. Aan de hand van het bestek en tekeningen van architecten en constructeurs werk ik de bouwplaatsinrichting uit. Mijn ervaring als werkvoorbereider is daarbij heel nuttig. Je weet hoe het werkt op de bouwplaats.”

“Ik ben helemaal op mijn plek bij De Nijs. Het bevalt me prima. Voorlopig vind ik dit een hele leuke functie. Misschien wil ik in de toekomst nog wel eens terug de werkvoorbereiding in. Gelukkig zijn ze hier heel flexibel, dus daar is tegen die tijd misschien wel een mouw aan te passen.”

 

‘Ik ben helemaal op mijn plek bij De Nijs’

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info