Rik Bakker: “Wat me aantrekt bij De Nijs, is de no nonsense mentaliteit”

Rik Bakker: “Wat me aantrekt bij De Nijs, is de no nonsense mentaliteit” Terug naar
vacatures

“Wat me aantrekt bij De Nijs, is de no nonsense mentaliteit”

”Ik werk nu elf jaar bij De Nijs. Eerst als projectcoördinator en sinds vijf jaar als hoofd Bouwbureau. Wat me aantrekt bij De Nijs, is de no nonsense mentaliteit. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. We zijn hard op de inhoud en zacht naar de klant. Problemen zijn er om op te lossen en niet om van weg te kijken. We prikken hier zo door opgeblazen verhalen heen.”

“Zelf ben ik niet hiërarchisch of autoritair ingesteld en dat past in de bedrijfscultuur van De Nijs. Je weet gewoon: als het nodig is, dan is het maar één stap naar boven. Ik heb bedrijven meegemaakt waar je over vier á vijf schijven moet om bij de directie te komen. Dan nemen mensen dus geen initiatieven meer omdat er toch nooit wat verandert. Maar dat geldt niet voor De Nijs. Hier worden initiatieven beloond.”

 

“Typerend voor De Nijs is dat je veel vrijheid krijgt.  Zowel in de aanpak als in de indeling van je werk, waarbij ook steeds vaker thuis wordt gewerkt. Natuurlijk moeten er kaders zijn en die zijn er ook. Maar binnen die kaders, heb ik geen scheidsrechter nodig en wil ik ook geen scheidsrechter zijn. En ik merk dat het werkt. De vrijheid die we krijgen, draagt bij aan ontplooiing én eigenwaarde van mijn collega’s. En ze komen echt wel bij me als er iets is.”

 

“Als werkgever biedt De Nijs mogelijkheden om te groeien. Zowel in de breedte als in de hoogte. Daar moet je wel zelf actie voor ondernemen. Je verantwoordelijkheid pakken, is hier erg belangrijk. Maar als je dat doet, dan wordt je geen strobreed in de weg gelegd op het pad van jouw ontwikkeling. Voorlopig zit ik hier prima op mijn plek. Zeg nou zelf, wie haalt het in zijn hoofd om weg te gaan bij de grootste bouwer van Noord-Holland, met de allermooiste projecten?”

 

“Hier worden initiatieven beloond.”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info