Rick de Fouw, materieeldienst

Rick de Fouw, materieeldienst Terug naar
vacatures

‘We registreren alles – goed of fout – om te leren voor nieuwe projecten’

 

Rick de Fouw werkt sinds zomer 2017 bij De Nijs als werkvoorbereider Materieeldienst. Zijn taken: bouwplaatsen coördineren en het voorbereiden van de inrichting ervan. In iedere fase werkt hij samen met andere collega’s: “Eerst het Bouwbureau en Calculatie, dan de bedrijfsleider en werkvoorbereider van het project. Bij de daadwerkelijke start is er vooral contact met de uitvoerder.”

 

Zodra de tijdelijke energievoorziening en het groot materieel aanwezig zijn, is het leeuwendeel van zijn werk gedaan. “Tot het project wordt opgeleverd en alles weer weg moet. Ook dat coördineer ik.”

 

Heel praktisch

Rick helpt dus bepalen hoe mensen, materieel en materiaal het gebouw in komen en waar de keet komt. Soms een hele uitdaging, vaak op heel praktische vraagstukken: “Hoe zorg je dat je nooit te ver weg bent van stroomvoorziening, toilet et cetera? We proberen de bouwplaats optimaal in te richten met hulp van een simulatie van de rijcurve van de vrachtwagen. Waar is ruimte om te keren? Waar moet je lossen? Daar hebben we een handige app voor.”

 

Informatie en automatisering

Informatie over processen en logistiek is ook belangrijk. “Wij als Materieeldienst hebben daarvan veel naar ons toe getrokken. We registreren alles – foute en goeie dingen – om naar volgende projecten mee te kunnen nemen.” Intussen schrijdt de automatisering voort. Goed voorbeeld is de ‘webshop’ waar collega’s online hun materieel kunnen bestellen.

De bewegingen van al dat materieel zullen in de toekomst nog eenvoudiger worden gevolgd en geadministreerd. “Veel meer materieel zal mogelijk gechipt worden. Misschien scannen we over een paar jaar de vrachtwagens in een poortje op basis van dergelijke chips. Dat zou mooi zijn, want dan zijn papieren vrachtbrieven en retourbonnen niet meer nodig; gaat alles foutloos digitaal.”

 

‘Collega’s bestellen hun materieel via een interne webshop’

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info