Rick de Fouw: “Groot genoeg om je uit te dagen en klein genoeg om iedereen te kennen”

Rick de Fouw: “Groot genoeg om je uit te dagen en klein genoeg om iedereen te kennen” Terug naar
vacatures

“Groot genoeg om je uit te dagen en klein genoeg om iedereen te kennen”

 

“Mijn stage in het derde jaar hbo Bouwkunde was bij De Nijs. Van het begin af aan had ik het naar mijn zin. Vandaar dat ik ben blijven hangen. Terwijl ik mijn studie vervolgde, werkte ik al twee dagen in de week in de werkvoorbereiding in Amsterdam. Ook afstuderen deed ik bij De Nijs; bij de materieeldienst en het bouwbedrijf.”

“Al tijdens mijn stage voor hbo Bouwkunde wist ik dat ik bij De Nijs wou blijven werken. Ik wist alleen nog niet wat ik wilde worden. Het liefst wilde ik verschillende functies uitproberen. En daar stonden ze meteen voor open. Ik heb gewerkt als werkvoorbereider bij de materieeldienst en vervolgens in de werkvoorbereiding voor een project. Later ben ik op datzelfde project de uitvoering gaan doen. Dat beviel me zo goed, dat ik besloot uitvoerder te blijven. Dat is tweeënhalf jaar geleden en het bevalt me nog steeds erg goed.”

 

Combinatie van binnen en buiten

“Het leuke van mijn werk als uitvoerder is dat het een combinatie is van binnen en buiten werken. Ik vind het erg leuk om buiten de boel te organiseren. Ook omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt! Dan spreek ik ’s morgens om 7 uur de timmerman, daarna heb ik een gesprek met de adviseurs en vervolgens zit ik om tafel met de opdrachtgever met wie je dus weer heel andere gesprekken voert.”

 

Korte lijntjes

“Wat me aanspreekt bij De Nijs, is de bedrijfscultuur. Het is een middelgroot bedrijf dat voldoende uitdagingen biedt, maar dat toch klein genoeg is om iedereen te kennen. En ook die mentaliteit van ‘dat pakken we wel effe aan met z’n allen’, die past heel goed bij mij. En de lijntjes zijn kort. Als je iemand nodig hebt, dan is die gewoon bereikbaar. Dat geldt voor iedereen, inclusief de directeur!”

 

“Dat pakken we wel effe aan met z’n allen! Een mentaliteit die bij me past”

 

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info