Mehmet Ali Uysal: “Je moet vragen stellen om verder te komen”

Mehmet Ali Uysal: “Je moet vragen stellen om verder te komen” Terug naar
vacatures

“Ik voelde me meteen onderdeel van het team”

“Ik werk op dit moment twee dagen, want ik zit nog middenin mijn studie HBO Bouwkunde. Ik ben net aan het derde jaar begonnen. Een jaar geleden kwam ik binnen bij De Nijs als stagiair. Mijn docent had het bedrijf aangeraden omdat andere studenten er goede ervaringen hadden. Zelf had ik helemaal geen idee bij welk bedrijf ik eventueel kon aankloppen.

Dus ik heb een mail gestuurd en werd meteen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Super spannend vond ik dat! Maar het ging goed en ik kon meteen terecht bij de Jacob Geel buurt, een nieuwbouwproject voor 262 woningen in Amsterdam-West. Daar woon ik zelf ook, dus lekker dichtbij. De Nijs heeft veel projecten in Amsterdam, dus dat is alleen maar handig.”

 

Eerste werkervaring

“Mijn stageplek was een jaar geleden meteen mijn eerste werkervaring. Ik wist niet wat ik moest verwachten en of ik bijvoorbeeld wel goeie begeleiders zou hebben. Maar vanaf dag één heb ik het hier naar mijn zin gehad en leer ik elke dag super veel.”

“De collega’s, zowel binnen als buiten, hebben me heel erg geholpen, en ik merk dat iedereen altijd open staat voor vragen. Voor mij was het dus een kwestie van vooral veel vragen stellen en antwoorden krijgen. In het begin vond ik dat wel lastig, soms schaam je je dan toch een beetje. Het zijn ook allemaal nieuwe mensen en ik was natuurlijk één van de jongsten. Ik dacht: wie luistert er nu naar een achttienjarige? Als ik bijvoorbeeld aan iemand moest vragen of hij iets wilde doen. Maar dat maakt hier niks uit. Leeftijd speelt geen rol. Maar je moet wel vragen stellen om verder te komen, dus dat heb ik gewoon maar gedaan. En dan krijg je dus ook al snel meer verantwoordelijkheden.”

 

Vertrouwen

“Dat vond ik zo bijzonder, dat ik al binnen zo’n korte tijd dat vertrouwen ervaarde! Ik had ook vanaf het begin het gevoel dat ik onderdeel was van een team en dat ik niet gezien werd als zo’n stagiair die er toch maar tijdelijk is. Je wordt echt gezien als een volwaardige collega die ook zijn bijdrage levert en dat is heel plezierig. Het waren ook de collega’s die vroegen of ik niet kon blijven na mijn stage. Eerst was dat één dag in de week en nu dus twee. Of dat zo blijft, is een beetje afhankelijk van mijn studie, of ik het kan combineren. Maar ook daar is alle begrip voor, want je studie gaat altijd voor, ook voor De Nijs.

Ik moet dus eerst nog twee jaar leren maar daarna ben ik wel van plan om fulltime bij De Nijs te gaan werken. Die kans schat ik wel groot in tenminste.”

 

“Ik zou mensen zeker aanraden om De Nijs te kiezen, zowel voor stage als vaste werkplek. De Nijs heeft super veel personeel maar je bent er nooit een nummertje. En de sfeer is precies zoals het moet. Aan de ene kant zakelijk, want je hebt een project dat af moet, maar tegelijkertijd is er ook een heel goede sfeer onderling. Echt een fijne werkomgeving.”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info