Joeri Bakker: “Bij De Nijs maak je dingen die een ander niet maakt”

Joeri Bakker: “Bij De Nijs maak je dingen die een ander niet maakt” Terug naar
vacatures

“Ze konden mijn lef wel waarderen”

“Sinds februari 1999 werk ik bij De Nijs. Daarvoor heb ik nog een paar jaar getimmerd bij een klein aannemingsbedrijf in Limmen. Maar ik had de opleiding tot uitvoerder gevolgd en wilde graag naar een bedrijf met meer doorgroeimogelijkheden. En dat werd dus De Nijs. Ook omdat ze daar speciale werken maken, vaak ook met renovatie.”

 

“Ik mocht beginnen als assistent uitvoerder bij de Graansilo’s op de Westerdok in Amsterdam. Na mijn eerste sollicitatiegesprek op kantoor, was het tweede gesprek op de bouw met de bedrijfsleider en de hoofduitvoerder. Ik wist echt niet wat ik zag! Alleen al de grootte van het werk! En daar stonden ze dus met enorm grote zaagmachines de gevel open te zagen… Of ik dat al meer gedaan had. ‘Ja hoor!’ zei ik, maar ik had het zelfs nog nooit gezien. Dat hadden ze natuurlijk meteen door, want het was onmogelijk dat ik dit al gedaan had. Maar ze zagen de lol er wel van in en konden mijn lef wel waarderen.”

 

Kilometers maken

“Maar ja, dan ben je assistent en dan wil je hoger natuurlijk. Ik keek enorm op tegen de hoofduitvoerder bij wie ik begon. Die was erg goed! Met hem heb ik paar werken mogen doen. Hij is degene die mij het vak heeft geleerd. Ik wilde altijd worden wat hij was en dat heb ik ook gedaan. Inmiddels maak ik alweer meer dan tien jaar mijn eigen werk als hoofduitvoerder. Maar voordat je zover bent, moet je wel wat ervaring opbouwen. Je moet echt kilometers maken. Dat zeg ik ook altijd tegen de uitvoerders die bij mij lopen.”

“Bij De Nijs maak je dingen die een ander niet maakt. Neem de Hermitage en de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, maar ook Pontsteiger en nu The Mayor in Amstelveen. Dan heb ik dus de mazzel dat ik erop mag zitten. Bij die laatste twee als hoofduitvoerder.

 

Kriebels

Wat we bij The Mayor doen, is transformatie, je bouwt niet iets nieuws. En de uitdaging zit in het constructieve maar ook in de grootte van het werk. We strippen het gebouw rondom kaal; die hele jas gaat eraf. Het constructieve deel blijft grotendeels staan en dat wordt verstevigd met staal en betonwerk. Vervolgens zagen we grote delen van de gevel open voor schuifpuien en extra daglicht. En over het hele gebouw komt er nog een verdieping bovenop voor penthouse woningen. Het is heel ingrijpend allemaal, dus je moet voortdurend opletten. Heel spannend, met soms de kriebels in je buik, maar dat is precies wat je wilt. Want die kriebels betekenen ook: Hé, we doen hier iets wat echt uniek is!”

“Ik zou anderen zeker aanraden bij De Nijs te solliciteren. Je moet even je plekje in de organisatie zien te veroveren. Maar als het zover is, dan ben je wel heel vrij in wat je doet. En het is een bedrijf met korte lijnen, dat is ook fijn. Daarbij voel je altijd de betrokkenheid van de directie. Dus ja, het werk is soms heel spannend, maar je hebt nooit het gevoel dat je er alleen voor staat.”

“Bij De Nijs maak je dingen die een ander niet maakt”

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info