Ed Hamers: “Als je van vernieuwing houdt, is De Nijs een goeie opdrachtgever”

Ed Hamers: “Als je van vernieuwing houdt, is De Nijs een goeie opdrachtgever” Terug naar
vacatures

“Ik ben een teamspeler; voor mij is iedereen op de bouw gelijk”

“Ik ben als timmerman begonnen en van daaruit rolde ik de onderaanneming in. 25 jaar terug kwam ik, als één van de eerste zzp-ers in Nederland, terecht bij De Nijs. En sinds tien jaar werk ik daar regelmatig in de uitvoering. Nog altijd als zelfstandige.”

“Wat ik leuk vind aan De Nijs is dat ze vooruitstrevend zijn. Vroeger werkte je met een tekeningenkast maar inmiddels is alles hier digitaal! Op dit moment ben ik uitvoerder bij Kavel O bij station Sloterdijk en van dat werk heb ik wel 4000 tekeningen in mijn telefoon en op de Ipad. En iedereen die hier op de bouw werkt, kan meekijken in hetzelfde systeem. Alles staat in Dalux, dat is de naam van het systeem. De maatvoering, de materialen, enzovoort. Ik kies er heel bewust voor om iedereen aan Dalux te koppelen. Zo kan een timmerman als hij in de ruwbouw staat, al precies zien waar straks de keuken komt. En voor een metselaar gaat het werk veel meer leven als hij in de app kan zien hoe alles er uiteindelijk uit komt te zien. Er zit zelfs een VR-functie op. Dan kun je rondom in de ruimte bijvoorbeeld de stopcontacten zien en op welke hoogte ze moeten komen.”

 

Innoverend
“Ik heb in al die jaren het meest voor De Nijs gewerkt. Vanwege dat innoverende, maar ook omdat je hier veel vrijheid krijgt om overal over mee te denken. Ik vind dat heel leuk! Zelf ben ik een teamspeler en voor mij is iedereen die op de bouw werkt gelijk. Of je nou directeur bent of opruimer buiten. En ik merk, als je als uitvoerder goed bent voor je mensen, dan zijn ze ook goed voor jou. Dan vinden de mensen het leuk om te komen werken en dat maakt het werk een stuk lichter.”

 

Studenten
“Bij alle projecten waar ik uitvoerder ben, heb ik studenten aan het werk. Ook bij Kavel O loopt er weer een aantal stage. Ik doe dat heel bewust. Zo haal je de jonge garde binnen. Het is een win-winsituatie. Zij leren van ons maar ik leer ook zeker van hen. Al is het alleen al hun vaardigheid met computers. Ik hoor wel eens van anderen dat ze niks hebben aan stagiairs maar ik zet ze vanaf dag één aan het werk. Dan laat ik ze bijvoorbeeld rondlopen over de bouw om alles vast te leggen in Dalux. Als je dat consequent doet, dan kunnen ze straks vanuit kantoor in Warmenhuizen alles volgen wat er op de bouw gebeurt. Dat is toch prachtig! Wat ik de jongelui ook mee wil geven, is het belang van lol hebben in je werk. Dan houd je het het langst vol. De contacten met de studenten houden mij jong. Zij stellen mij vragen die mij weer helpen om anders tegen de dingen aan te kijken.”

 

Radartje
“Ik vind het ontzettend leuk om mensen aan te sturen en merk dat dat het beste werkt als je open en eerlijk bent. Ik zie mezelf dan als een klein radartje in dat grote web van zo’n bouwproject en daarin voel ik me als een vis in het water.”

“Kavel O is een mooi project. We zetten hier een groot gebouw neer met drie woontorens. Pas plaatsten we een enorme loopbrug. Dat zijn mooie dingen en die deel ik dan op LinkedIn. Je wilt niet weten hoeveel leuke reacties ik daarop krijg! Maar over een jaartje is ook dit project weer klaar en dan gaan we zien wat we dan weer gaan doen. Ik sta overal voor open, vooral als het om vernieuwing gaat. En dan zit je bij De Nijs als opdrachtgever goed. Je moet altijd vooruit blijven kijken, want stilstaan is achteruitgaan.”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info