Dave van Poelgeest: “Het leuke is dat we steeds aan het innoveren zijn!”

Dave van Poelgeest: “Het leuke is dat we steeds aan het innoveren zijn!” Terug naar
vacatures

“De Nijs biedt je ook de mogelijkheid om door te groeien”

“Ik ben in 2011 bij De Nijs komen werken en de afgelopen twaalf jaar zijn omgevlogen! Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk en dat is mede vanwege de uitdaging en de kansen die ik krijg.”

 

“Ik werk op de financiële administratie, dus ik houd me bezig met debiteuren, crediteuren en alles wat daar bij komt kijken. Daarnaast ben ik gedeeltelijk werkzaam als projectadministrateur, kostenbewaker dus, voor een aantal projecten.

 

Een bijzonder afwisselende functie waarbij ik ook nog eens mijn eigen dagindeling en agenda beheer. Dat geeft een heerlijk gevoel van vrijheid, dus wat wil je nog meer?

 

Ik ben van jongs af aan al goed met getallen. Toch ben ik niet meteen de financiële kant op gegaan. Ik heb eerst een aantal jaren in de horeca gewerkt. Maar op gegeven moment word je wat ouder en krijg je toch behoefte aan vastigheid. Dus ik begon aan een opleiding voor administratief werk. Maar met mijn, toen 24 jaar tussen klasgenoten zitten van 16 tot 18 jaar, dat werkte niet voor mij. Dus na het eerste basisjaar ben ik gaan solliciteren en zo kwam ik bij De Nijs terecht. Daar kreeg ik de kans om het werken met leren te combineren. En zo heb ik al een hoop gestudeerd in de avonduren. Naast wat ik natuurlijk in de praktijk leer, want dat is minstens zo waardevol.”

 

Innoveren

“Eén van de leuke dingen van dit werk is dat alles zo in ontwikkeling is en we dus steeds aan het innoveren zijn. Dat vind ik bijzonder boeiend. Zo heb ik me de afgelopen jaren intensief beziggehouden met de digitalisering van de administratie. Tot 2018 werden alle facturen nog geprint en gestempeld. Vervolgens kwam de fase van digitalisering en sinds 2022 werken we met AFAS. Een totaaloplossing voor alle bedrijfsprocessen.

 

Prachtig, als je nu ziet hoe het werkt, maar er kwam behoorlijk wat bij kijken om het in te richten. Het was een complete switch voor het bedrijf. Want niet alleen Financiën maar alle bedrijfsprocessen van De Nijs gingen over op AFAS. Ik mocht volledig meedraaien in het implementatieteam voor Financiën, Projecten en dataconversie. In totaal zijn we bijna een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Als je bedenkt dat je overstapt van allerlei losse systemen en excelletjes naar een volledig geautomatiseerd systeem, dan kun je je daar misschien iets bij voorstellen.

 

Met de werkgroep Projecten deden we ons best om de stap niet al te groot te maken, door bijvoorbeeld de nieuwe schermweergaves zoveel mogelijk te laten lijken op de schermweergaves die we kenden van de oude softwaresystemen. Dan bleef het tenminste nog een beetje vertrouwd.”

 

Slimme software

“Verder zijn we gaan werken met WhiteVision, een programma met zeer geavanceerde scanmogelijkheden. Nee, niet om papieren nota’s te scannen, dat is nu wel verleden tijd. Maar om onze digitale facturenstroom te automatiseren.

 

Wat er bijzonder is aan WhiteVision is de manier waarop deze slimme software een digitaal document kan uitlezen. De software herkent de benodigde gegevens, zoals datum, netto bedrag, bruto bedrag, opdrachtnummer, enzovoort. Die onderdelen staan natuurlijk in elke nota op andere plekken, maar je kunt het programma trainen zodat het precies weet waar welke gegevens staan bij welke afzender. Dat betekent dus dat we nooit meer factuurnummertjes hoeven over te typen…

 

En zo heb ik meer tijd om problemen op te lossen en de teams op de projecten te ondersteunen en te helpen met hun vragen. Is deze factuur al betaald? Wat is de facturatiestand? Hoeveel m3 beton is er al gefactureerd? Hoeveel hebben bepaalde partijen inmiddels gedeclareerd? Enzovoort.”

 

Bouwkeet

“Tot nu toe werk ik drie dagen per week op kantoor in Warmenhuizen en twee dagen thuis. En als een projectteam me graag op het project willen hebben, kan dat altijd worden ingepland. Zeker nu ik meer grote projecten ga doen, zal ik waarschijnlijk steeds vaker in een bouwkeet zitten voor mijn werk.

 

Ik voel me erg op mijn gemak bij de rol die ik nu heb binnen het bedrijf. Maar ik heb ook zeker nog ambities. Daar heb ik het ook over met HR en De Nijs biedt je ook de mogelijkheid om door te groeien en je verder te ontwikkelen. Zo heb ik als een soort leertraject al een tijdje de volledige financiële administratie mogen voeren voor De Nijs Castricum. Dat was toen mijn voorganger met pensioen ging. Zo kon ik alle aspecten van het voeren van een administratie meemaken maar dan op kleinere schaal. Dat vond ik bijzonder leerzaam. En het mooie van De Nijs is, als je ergens tegenaan loopt, of je hebt vragen, kun je altijd bij je collega’s terecht.”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info