Dave Kreuger, hoofd Werkvoorbereiding  

Dave Kreuger, hoofd Werkvoorbereiding   Terug naar
vacatures

‘Een platte organisatie die van aanpakken weet’

 

Dave begon in 2014 bij De Nijs als werkvoorbereider. Nu is hij werkzaam als hoofd Werkvoorbereiding en bouwde hij onder meer aan het complexe woningproject Rhapsody. We spreken hem over de rol van technologie in zijn werk, de ‘typisch De Nijs’-mentaliteit en zijn favoriete projecten.

“Ik zorg samen met mijn collega’s dat een project opgetuigd wordt – zowel administratief als in de uitvoering. Als hoofd Werkvoorbereiding stuur ik een team van collega’s aan. Mijn functie is dus coördinerend. Zorgen dat iedereen zijn taak heeft en ook op tijd uitvoert. Hoe groot die teams zijn, ligt aan het project. De Nijs heeft heel veel verschillende typen projecten; van kleine woningcomplexen tot complexe utiliteitsbouw, grote kantoren, scholen, zorginstellingen en openbare gebouwen. Op dit moment haal ik veel plezier uit het aansturen van mijn (jonge) collega’s.”

 

Wat maakt werken bij De Nijs uniek?
“Ik denk de vooruitstrevende manier van werken, vooral het modelleren. Je merkt dat we heel ver zijn in BIM, vooral als we in bouwcombinaties werken. Alsof je in de Champions League van het bimmen speelt. Voordat ik bij De Nijs kwam, had ik wel eens van BIM gehoord maar wat het echt inhield wist ik niet. Tegenwoordig doen we bijna geen enkel project meer met tweedimensionale tekeningen. We gebruiken BIM vanaf de werkvoorbereiding tot en met de uitvoering. Dat scheelt tijd en energie én het is uitdagend. Een project dat we in 2019 opleverden, Rhapsody, bestond uit 239 woningen op een parkeergarage, met veel lastige vormen. Zonder BIM is zo’n project niet te doen.”

 

En hoe zit het met de cultuur?
”De Nijs is een organisatie die van aanpakken weet. Echt een familiebedrijf, met een zeer platte organisatiestructuur. No-nonsense, aanpakken en gaan. Zijn er tegenslagen in de uitvoering? Dan word je gemotiveerd om door te pakken, doorgaan. Niet te lang achteromkijken. Als je aan de slag wilt bij De Nijs heb je ook een aanpakkersmentaliteit nodig. En je moet nuchterheid kunnen waarderen.”

 

Welk project staat je bij?
“Een woningbouwcomplex in Amsterdam Oost. Dat heb ik van het begin af aan mogen doen, samen met de uitvoerder en een projectteam. Zulke kleine projecten zijn leuk omdat je van begin tot eindverantwoordelijk bent. Ook kun je sommige dingen naar je eigen hand zetten. Bepaalde uitvoeringsmethodes, typen wanden, hoe architecten ermee om moeten gaan. Dat je meedenkt, wordt ook wel van je verwacht: het maakt mijn werk uitdagend. Daar hou ik van. Het mooiste is, vind ik, als iets dat je van tevoren hebt bedacht uiteindelijk past. Ook al moet je soms je hoofd erover breken: alles valt uiteindelijk op zijn plek. Daar word ik trots van. Het oogt fraai en geeft voldoening.”

“De Nijs heeft veel binnenstedelijke projecten gebouwd waaraan ik zelf ook wel een steentje had willen bijdragen, zoals het EYE Filmmuseum en De Hallen. De bouw van zulke complexe projecten lijkt soms een onmogelijke taak, maar we pakken de uitdaging aan. We vinden uit hoe we het werkbaar kunnen maken en gaan aan de slag. Zo doen we dat. En zo blijf ik het voorlopig ook met plezier doen. Ik zit hier nu goed als hoofd Werkvoorbereiding, maar als ik over een paar jaar toch wil doorgroeien naar projectleider, dan kan dat.”

 

‘We vinden uit hoe we het werkbaar kunnen maken en gaan aan de slag’

Lijkt het jou wat om Werkvoorbereider te worden bij De Nijs? Klik hier voor de vacature.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info