Brigitte Koedijk en Monique Zaadnoordijk vormen het directiesecretariaat bij De Nijs: “De tijd vliegt, als je hier werkt!”

Brigitte Koedijk en Monique Zaadnoordijk vormen het directiesecretariaat bij De Nijs: “De tijd vliegt, als je hier werkt!” Terug naar
vacatures

“Je krijgt alle ruimte om je eigen ideeën aan te dragen”

Brigitte: “Ik werk hier sinds 2014 en Monique kwam twee jaar later, in 2016.”

Monique: “De tijd vliegt als je hier werkt en dat is positief bedoeld. Het is een heerlijk hectische werkomgeving. Je werkt veel onder tijdsdruk en daar moet je goed mee om kunnen gaan.”

Brigitte: “Goed kunnen schakelen, creatief zijn, oplossingsgericht, kunnen meebewegen maar soms ook met je vuist op tafel durven slaan…”

 

Monique: “Ja, je moet stevig in je schoenen staan op het directiesecretariaat…”

Brigitte: “Die agenda’s hè, die zijn zo mega complex! In de bouw is er natuurlijk altijd van alles aan de hand. Er is iets niet goed, of juist wel, het hoogste punt is bereikt, noem maar op. Dan moet je wel goed weten wat prioriteit heeft en daar ook echt voor gaan staan.”

Monique: “bijvoorbeeld een ingelast overleg met de opdrachtgever gaat altijd voor…”

Brigitte: “En natuurlijk eventuele geschillen of een ongeval waarbij de veiligheid in het geding komt.”

Monique:  “Bij calamiteiten gaan meteen de agenda’s leeg. Maar die staan dus wel vol van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.”

Brigitte: “En daar moet je dan iets op verzinnen.”

Monique: “Je moet ook een overall view hebben. En weten waar de prioriteiten liggen, zodat je alles weer opnieuw kunt inplannen.

 

Sinds onze collega Wina op 1 januari met pensioen ging, doen we het directiesecretariaat  met zijn tweeën maar dat geeft wel extra druk.”

Monique: “Vandaar dat we anders zijn gaan werken.”

Brigitte: “De receptie is nu bijvoorbeeld toegevoegd aan mij. Zo konden we de catering, een aantal afspraken en wat kleine organisatorische taken neerleggen bij Alice en Yvonne (zie vorige interview). Zij kregen ruimte doordat ze minder telefoontjes krijgen.”

 

Taken verdeeld

 

Brigitte: “We hebben overigens wel de taken verdeeld, dat is belangrijk voor het overzicht.

Monique: “Ik ben de secretaresse van Mike Coffeng, directeur productie, en van Rhoman Hillen en Tom Stam, beiden hoofd productie. Mike is verantwoordelijk voor het hele Bouwbedrijf en samen met Tom en Rhoman ook voor alle werken buiten.”

Brigitte: “En ik ben secretaresse voor Winfred de Nijs, onze Algemeen Directeur die zich vooral richt op Projectontwikkeling, Concerncontrolling en De Nijs Castricum, en voor Danielle De Nijs die zich onder meer bezighoudt met  mens en organisatie, innovatie/BIM, juridische zaken, ICT en acquisitie.  En daarnaast ben ik dus sinds kort coördinator van de Receptie”

 

Monique: “De Nijs is een leuk bedrijf om voor te werken. Ik hou ook van het type mensen dat hier werkt. Allemaal met beide benen op de grond. Je mag hier jezelf zijn, en dat is fijn! Het is een prettige werkomgeving met veel vrijheid om je werk op je eigen manier in te vullen. Je krijgt alle ruimte om ideeën aan te dragen.”

Brigitte: “En op basis van wederzijds vertrouwen vullen wij voor een groot deel hun agenda’s in. “

 

Westfries bedrijf

 

Brigitte: “Het is een echt Westfries familiebedrijf, dat merk je aan alles. Als je hier in het dorp loopt, zegt iedereen gedag. Wat een verschil met de grote stad waar ik hiervoor werkte. Daar leeft iedereen langs elkaar heen. Ik vond het ook heel bijzonder toen ik voor het eerst de directiekamer in kwam. Daar wordt generatie op generatie al vergaderd. En altijd in die kamer. Daarom wilden we daar ook graag op de foto.”

Monique: “De plek waar dus al generaties lang de beslissingen worden genomen. Maar daarmee is het overigens geen heiligdom…”

Brigitte: “Nee, zeker niet. Je mag altijd binnen lopen, zo gaat dat hier gewoon.”

 

Monique: “Net als de manier waarop veel mensen hier komen werken. Vaak gaat dat via via, net als bij ons. Mijn vader werkte hier al en Brigitte kwam in contact met Winfred via de bank waar zij toen werkte.”

Brigitte: “Je hebt een goed gesprek en dan is het op een gegeven moment: oh, we zoeken nog iemand, kom je eens praten?”

 

Papierloos

 

Brigitte: “Er is wel veel veranderd, de afgelopen jaren. Ons werk is nu bijvoorbeeld bijna helemaal papierloos…”

Monique: “En de tijd dat wij een brief typten, ligt inmiddels  achter ons. We zijn veel meer aan het plannen en organiseren. Eigenlijk ben je meer een managementassistent.

Eén keer per jaar proberen we een dagje te plannen om langs de werken te gaan en dat is altijd ontzettend leuk! Zo waren we pas bij het nieuwe Holocaust Museum en hotel Jakarta in Amsterdam.

Brigitte: “Inmiddels zijn we bijna overal wel geweest. Ook de collega’s op de bouw vinden dat altijd erg leuk.”

 

Brigitte: “We zijn ons nu aan het voorbereiden op 2025. Winfred de Nijs gaat dan stoppen en Danielle de Nijs en Mike Coffeng gaan samen verder met de adjunct-directeuren Tom Stoop en Peter Mikkers.

Dat was ook een aanleiding om het werk anders te gaan verdelen en bijvoorbeeld meer samen te werken met het secretariaat projectontwikkeling en met de receptie. Samen gaan we kijken hoe we dit verder in gaan vullen. Dat is erg leuk om te doen want ook daarin krijgen we grotendeels de vrije hand.”

Brigitte: “Winfred is de laatste directeur van de derde generatie. Het bedrijf wordt dan in feite overgedragen aan de vierde generatie. We gaan hem zeker missen.”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info