Bas Dekker: “De Nijs loopt als een rode draad door mijn leven”

Bas Dekker: “De Nijs loopt als een rode draad door mijn leven” Terug naar
vacatures

“Het meeste leer je in de praktijk, door je ogen goed open te houden”

“Ik werk sinds 2004 als timmerman bij De Nijs. Daarvoor heb ik acht jaar bij een klein bouwbedrijf gewerkt. Maar op een gegeven moment wilde ik graag iets anders. En De Nijs lag voor de hand. Daar kwam ik als kind al met mijn vader. Hij heeft hier tot zijn pensioen gewerkt als uitvoerder. En als er dan vroeger wel eens iemand van de familie De Nijs aanschoof aan onze keukentafel, kreeg ik altijd te horen dat ik later van harte welkom was om bij De Nijs te komen werken…”

“De Nijs loopt eigenlijk als een rode draad door mijn leven. Tijdens vakanties bouwde ik hutten op de bouwplaats en hielp ik mijn vader als het kon en toen ik op de LTS zat, liep ik er stage. Toch heb ik eerst nog acht jaar bij een klein bouwbedrijf gewerkt. Dat was ook leuk, maar op een gegeven moment wilde ik meer dan altijd bij mensen thuis werken. Dus mijn vader vroeg of ik mocht komen solliciteren en toen was het snel rond.”

 

Bed uit

“Nee, daar heb ik nooit spijt van gehad, anders was ik allang weg geweest. Ik doe geen dingen waar ik geen zin in heb. Behalve mijn bed uitkomen dan, want dat vind ik het enige minpunt van werken in de bouw. Elke dag om kwart over vijf je bed uit. Mijn vader zei altijd dat het went, maar daar ben ik nog op aan het wachten…”

“Ik ben direct na de LTS bij een bouwbedrijf begonnen. Maar het echte werk leer je niet op school. Dat gebeurt in de praktijk. Door goed je ogen open te houden en steeds om je heen te blijven kijken, dan komt het uiteindelijk vanzelf.”

 

Afwisselend

“De projecten van De Nijs zijn enorm veelzijdig en daardoor is mijn werk heel gevarieerd. Beginnen bij kozijn 1 en dan nog eens tweeduizend kozijnen stellen, is er hier nooit bij. Eigenlijk begin ik altijd beneden in de prut en eindig ik uiteindelijk bij de mensen boven in huis. Met bijvoorbeeld adviseren waar ze de tv beter wel en niet aan de muur kunnen hangen… En verder doe ik alles wat daar tussenin zit, van maatvoering tot en met timmeren. Dan ben ik even voorman, dan help ik die en dan help ik die. Afwisselender kan haast niet.”

 

Oplevering

“Op dit moment zitten we in de opleveringsfase van The Mayor in Amstelveen. Dan lopen we een rondje door de huizen met de eigenaars van de woningen en dan zijn er altijd wel vragen of puntjes die aandacht vragen. Van een stukje schilderwerk of stucwerk dat niet helemaal goed is tot een klemmend aluminium raampje en allerlei andere dingen die niet werken zoals het hoort. En dan ga ik of mensen bellen of ik los die puntjes meteen zelf op. Als het niet te groot is, dan doe ik het liever zelf, want dan komt het ook niet op het opleverlijstje te staan.”

“Ik zou De Nijs zeker aanraden als werkgever. Ze hebben mooie projecten en als werknemer heb je het niet slecht bij De Nijs. Dat zie je wel aan hoe lang mensen hier werken. Dat zouden ze niet doen als het ze niet beviel. En dat geldt dus ook voor mij…”

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info