Het ontstaan van De Nijs

terug in de tijd

 

Als het bedrijf in 1920 wordt opgericht, houdt de familie zich al twee generaties bezig met ‘metselwerk aan gemeente-eigendommen’. Na de oorlog is er volop werk en vanaf 1955 voert aannemer De Nijs grote utiliteitsprojecten uit in de regio en later door het hele land. In 1972 ontstaat de huidige BV, geleid door vier zonen van Matthias Jacobus de Nijs. In Amsterdam voeren we dan veel renovatie- en restauratiewerk uit.

 

In 1988 komen de aandelen van de broers in handen van tien neven. Het bedrijf wordt een structuurvennootschap, met ondersteuning van een Raad van Commissarissen. Sinds 2013 is een geleidelijke overgang gaande naar een vierde generatie aandeelhouders. De Nijs vormt zich intussen om tot een procesgestuurde, blijvend innovatieve en maatschappelijk betrokken organisatie.

 

De focus is gericht op de hoofdstad en de eigen regio. In Amsterdam realiseerde bouwbedrijf De Nijs de laatste decennia tientallen spraakmakende bouwprojecten, zoals het Eye Filminstituut, de Hermitage en het iconische ‘Pontsteiger’ in de Houthavens.

Terug in de tijd

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info