Innovatie

duurzame vernieuwingen

 

Om aan de top te blijven in de snel veranderende bouwwereld, moeten we voortdurend innoveren. Welke software, apps en robots kunnen ons van dienst zijn? Wat werkt? En wat niet? Ons bedrijf kenmerkt zich door een blijvende zoektocht naar innovatie en verbetering.

Innovatie

Onze laatste innovaties

BIM Printer 

Een van onze innovaties is het gebruik van de BIM printer. Dit is een robotprinter die details van de digitale tekeningen op ware grootte uittekent op de bouwplaats. Dat doet hij tot op de millimeter nauwkeurig; een handig hulpmiddel bij het plaatsen van scheidingswanden met complexe geometrie en hoeken.

 

OpenSpace

Een andere innovatie is OpenSpace. Met dit product kunnen we de voortgang op de bouwplaats vastleggen met 360° beelden. Een medewerker monteert de camera bovenop de bouwhelm en loopt in een vaste volgorde de bouwplaats rond. Een computer analyseert de beelden. Zo wordt de voortgang van het project inzichtelijk gemaakt.

 

Brainial

De inschrijving voor een aanbesteding is arbeidsintensief en tijdrovend. Om ons hierbij te ondersteunen maken we gebruik van Brainial; software op basis van artificiële intelligentie. Met dit programma brengen we vooraf de risico’s in kaart; een computer screent en categoriseert alle documenten. Een prettig hulpmiddel.

 

Pilot Parametrisch ontwerpen

Bij parametrisch ontwerpen kunnen verschillende ontwerpen met behulp van algoritmes worden gegenereerd. Zo kunnen we met software een gebouw al miljoenen keren bouwen en problemen oplossen, voordat we daadwerkelijk gaan bouwen. De pilot die we hebben uitgevoerd, bracht waardevolle inzichten. Zo kunnen we snel aantonen of een locatie wel of niet interessant is en worden de risico’s van een locatie objectief beoordeeld. Deze pilot zetten we de komende periode voort.

 

Zo blijven we altijd in ontwikkeling. Dat moet ook. Wij willen voorop blijven lopen. Dan is verandering noodzakelijk. En dat gaan we stap voor stap realiseren.

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info