Grondstoffen en afval

circulair bouwen

 

Traditioneel gezien wordt in de bouw veel beton en staal gebruikt. Bij het winnen van deze grondstoffen komt veel CO2 vrij. Daarom onderzoeken we voortdurend nieuwe bouwmethoden. Zo realiseerden we de eerste projecten in houtbouw en gaan we steeds een stap verder op het gebied van circulariteit.

Grondstoffen en afval

Programma van Eisen - Circulariteit

Wat kost het om het project in beton uit te voeren? En wat zijn de verschillen met natuurlijke materialen? In ons eigen Programma van Eisen – Circulariteit worden niet alleen kosten maar ook planning, veiligheidseisen, materiaaleigenschappen en CO2-uitstoot meegenomen. Zo maken we weloverwogen, duurzame keuzes.

 

Houtbouw

Samen met onze partner Hamlet realiseerden we twee projecten in Cross Laminated Timber (CLT), ook wel kruislaagshout genoemd. Dit product heeft de eigenschap CO2 op te slaan. Bovendien kunnen we alle houten onderdelen van de gebouwen volledig hergebruiken als een andere bestemming nodig is. In Amsterdam bouwden we samen aan De Houten Leeuw en in Heerhugowaard verrees Woodstone; het grootste houten woonproject van Europa.

Grondstoffen en afval

Re-Use

Waarom kiezen voor nieuw materiaal als het mogelijk is bestaand materiaal opnieuw te gebruiken? Een mooi voorbeeld van hergebruik is ons project Zeeburgerdijk. In opdracht van Eigen Haard realiseren we daar een grote renovatie, samen met een sloper en een loodgieter. Sanitair wat daar wordt weggehaald, wordt elders hergebruikt.

 

Scheiden in bigbags

De Nijs vindt het belangrijk al het bouwafval van elkaar te scheiden, maar op een kleine bouwplaats valt dat niet mee. Daar is geen ruimte voor aparte containers. Daarom bedachten we een oplossing: bigbags. Dat is een mooie samenwerking met de afvalverwerkers en het werkt perfect. Zo kunnen we toch ons afval scheiden, al hebben we slechts een postzegel tot onze beschikking.

 

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info