Gemeenschap en omgeving

De buren van de bouwput

 

Bouwbedrijven hebben invloed op de omgeving van de bouwplaats: zowel voor en tijdens als na realisatie van het project. Samen met Bewuste Bouwers werken wij aan goed omgevingsmanagement, bijvoorbeeld:

  • Communicatie met de omgeving;
  • Buurtbewoners kennis laten maken met het nieuwe gebouw;
  • Tegengaan van overbodige geluidshinder tijdens de bouwuitvoering.

 

Ook onze eigen regio heeft de aandacht, getuige de verduurzaming van sportcomplex ‘De Doorbraak’ in Warmenhuizen en schoolbezoeken in het kader van FSC-dag 2020.

Gemeenschap en omgeving

De buren van de bouwput

De afgelopen jaren verzorgden we goede bereikbaarheid vanuit de omgeving voor klachten. Inmiddels voldoen alle nieuwe bouwplaatsen aan de richtlijnen van Bewuste Bouwers. Bij alle projecten die we doen, laten we iets voor de omgeving achter dat een positieve bijdrage levert. Verder maken we duidelijke afspraken met ketenpartners over omgang met de omgeving.

 

De komende jaren is de ambitie:

  • Gemiddelde score 7,5 bij Bewuste Bouwers;
  • Derden kunnen veilig werken;
  • Materiële schade en milieuschade voorkomen.
Gemeenschap en omgeving

Bewuste bouwers 2020

De Nijs heeft in 2020 negen nieuwe projecten aangemeld bij Bewuste Bouwers. In totaal waren 23 bouwplaatsen aangemeld. Voor deze projecten zijn wij bereikbaar voor klachten uit de omgeving via verbeterdebouw.nl. Via deze weg ontvingen we reacties uit de omgeving, waar we op hebben geanticipeerd. In totaal is een aantal van 37 klachten gemeld, waarvan de meeste gaan over geluidsoverlast.

 

Bewuste Bouwers beloont nieuwe en goede ideeën met ‘Best Practice’ ter inspiratie van collega- bouwbedrijven. Onze hypermoderne toiletunit is op het project Cruquius 1.3 beoordeeld als ‘Best Practice’.

 

Over heel 2020 hebben wij een Bewuste Bouwers score gehaald van een 7,3. Daarmee scoren we slechts 0,1 lager dan de benchmark die dit jaar hoog ligt.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info