Arbeids-omstandigheden

Aandacht voor gezondheid en duurzame inzetbaarheid personeel

 

Bij De Nijs vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich goed voelen. Omdat ze onze collega’s zijn, maar ook omdat er zonder medewerkers geen De
Nijs is. Met elkaar bepalen wij het rendement van de onderneming. Samen werken we aan mooie projecten. Onze medewerkers zijn professioneel, loyaal
en goed opgeleid. Wij zetten ons in voor een gezond en gelukkig leven van onze medewerkers.

Arbeidsomstandigheden

Onze doelstellingen

De komende jaren willen we in het kader van arbeidsomstandigheden het volgende bereiken en/of verbeteren:

  • Er is een constante instroom van nieuwe, jonge en goede medewerkers;
  • Juiste medewerker op de juiste plek
  • Medewerkers voelen zich gehoord en gezien;
  • Fit en gezond naar je pensioen

Scholing en samenwerking met leerbedrijven

Ook leerlingen en stagiairs moeten zich thuis voelen bij De Nijs. Zij zijn immers de werknemers van de toekomst. Een goede relatie met scholen en leerbedrijven als Bouwmensen Amsterdam, Bouwmensen Zaandam en Espeq Heerhugowaard is daarom essentieel. Aan de instroom van leerlingen wordt als altijd hard gewerkt. 

In de tweede helft van 2021 hebben vijf studenten van de HVA minor BIM-coördinatie meegedraaid met verschillende projectteams van De Nijs. De studenten hebben eerst tien weken theorie gevolgd op school en zijn daarna tien weken aan de slag gegaan in de praktijk. Zowel de studenten als De Nijs kijken enthousiast terug op deze periode. Drie studenten zullen in het vervolg van hun schoolcarrière ook bij De Nijs in deeltijd werkzaam blijven.

Eén van de studenten is de in Amsterdam woonachtige Alisa die meedraaide in het team van het bouwproject Kavel O. Zij doet de opleiding Built Environment – bouwkunde met als afstudeerrichting projectmanagement.
“Wat ik het leukste vond tijdens mijn werkveldoriëntatie is dat ik advies kon geven aan de aspectadviseurs. Dit heb ik door middel van issues in Solibri gedaan, maar ook tijdens vergaderingen. Tevens heb ik mogen onderzoeken hoe het met de BIM-maturity is gesteld bij De Nijs. Bij dit onderzoek heb ik met een kritisch oog gekeken naar de werkwijze bij De Nijs. Ik vond het dan ook ontzettend leuk om mijn bevindingen en advies te presenteren.”

Arbeidsomstandigheden

Ziekteverzuim

Corona heeft uiteraard invloed op het verzuimpercentage. Wij zien dat UTA-medewerkers ondanks een coronabesmetting veelal goed kunnen thuiswerken. Dit heeft een positieve invloed op het verzuimpercentage. Ons bouwplaatspersoneel kan daarentegen niet thuis werken. Daardoor ligt ons verzuimpercentage iets hoger dan voor corona, maar wel lager dan in 2020.

 

Onze HR-afdeling houdt, samen met de bedrijfsarts en onze case manager, het langdurig verzuim nadrukkelijk in de gaten. We zien dat het lang verzuim ten opzichte van 2020 is gedaald van 4,58 naar 3,83. De voornaamste oorzaak van langdurig verzuim zijn lichamelijke klachten.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info